ΕΔΟΠ: Ικανοποίηση για την αδειοδότηση των πτηνοτροφικών μονάδων

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της αδειοδότησης των πτηνοτροφικών μονάδων.

 

 Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τη σχετική τροπολογία (Ν. 4056/2012) ανακουφίζοντας εκατοντάδες επιχειρήσεις -αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους- που θα έρχονταν αντιμέτωποι με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε περίπτωση αρνητικής έκβασης.

Ο κλάδος της πτηνοτροφίας, με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, είναι πλέον σε θέση να προσχωρήσει με δυναμισμό και με αποτελεσματικότητα στις απαραίτητες επενδύσεις που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την παραγωγικότητά του – στοιχεία που διαχρονικά τον καθιστούν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας.

Η ΕΔΟΠ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, καθώς και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απαραίτητες ενέργειες και την κατανόηση του προβλήματος που συνέβαλαν στο να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επέλθει η λύση της πολυετούς εκκρεμότητας που ταλάνιζε τον κλάδο.

 

 

You might also like