Πρωτομαγιά: αυστηροί έλεγχοι στα αμνοερίφια

Συνεχίζονται με εντολή Σ. Κεδίκογλου οι αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων ενόψει Πρωτομαγιάς

Εντολή προς όλες τις υπηρεσίες ελέγχου να βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα.

 

Έλεγχοι διενεργούνται στα σημεία εισόδου και στο οδικό δίκτυο της Χώρας, σε σφαγεία, κεντρικές κρεαταγορές, ψυκτικές αποθήκες και σημεία λιανικής πώλησης.Όπως τόνισε ο ΥφΑΑΤ, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν εντατικά και ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς και σε περίπτωση παράβασης να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της Ομάδας Εργασίας, ευχαρίστησε κάθε συμμετέχοντα για την υποδειγματική συνεργασία και υπογράμμισε ότι η υπερπροσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Κατά τη τηλεδιάσκεψη, επισημάνθηκε ότι μέχρι και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έγιναν και αφορούσαν στη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων κατά την εορταστική  περίοδο του Πάσχα, από μεικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις.

 

You might also like