Στην Κρήτη το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του YALE

Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, είναι γεγονός. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, η πόλη του Ηρακλείου θα φιλοξενήσει μία πολυδιάστατη πολιτιστική εκδήλωση, που προβάλλει και συνδέει τις καταβολές της Κρητικής δίαιτας με τη σύγχρονη ιστορία και τις ανεκτίμητες γαστρονομικές παραδόσεις της Κρήτης.

 

Η πολιτιστική και περιβαλλοντική αειφορία της τοπικής διατροφής θα αναδειχθεί από τη θεματολογία του Συμποσίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα από ένα τρίπτυχο που περιλαμβάνει τους τομείς της διατροφικής αξίας, της επιστημονικής έρευνας και της υγείας. Ταυτόχρονα, το Συμπόσιο θα τιμήσει τη σοφία των προγόνων, που μεταδίδεται ανά τους αιώνες, και διαχειρίζεται την τροφή ως φάρμακο και θεμέλιο λίθο της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας.


Kατά τη διάρκεια του Συμποσίου, θα διεξαχθούν υψηλού κύρους ομιλίες, ενώ θα παρευρεθούν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι θεσμών και σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής ζωής της Κρήτης.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεώργιος Σισαμάκης, υπογράμμισε: «Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο, αποτελεί ένα σημαντικό, υψηλού επιπέδου εγχείρημα. Για ένα τριήμερο, η πόλη μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κλάδου, και θα φιλοξενήσει διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστημονικής και επαγγελματικής γαστρονομικής κοινότητας. Μιλώντας για την κρητική γαστρονομία μιλάμε για τον κρητικό τρόπο ζωής, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και αυτό ακριβώς είναι το κέρδος για το Ηράκλειο, την Κρήτη».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ειδική σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα, Ειρήνη Χουδετσανάκη Γιακουμάκη τόνισε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί η σπουδαιότητα και η αξία της Κρητικής γαστρονομίας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε διεθνές επίπεδο και ως Περιφέρεια υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».


Πρόγραμμα Συμποσίου

You might also like