Το iVario της Rational στο catering

Μαγειρική παραγωγή χωρίς συμβιβασμούς

Στο catering, το iVario είναι σαν ένα… ανατρεπόμενο τηγάνι που έχει αναπτυχθεί περισσότερομε μεγάλη συνέπεια και μπορεί να αντικαταστήσει τα ανατρεπόμενα τηγάνια, τους βραστήρες και τις χύτρες ταχύτητας.
Κείμενο & φωτογραφίες: Rational

 

Το βράσιμο, το τηγάνισμα και το βαθύ τηγάνισμα λειτουργούν τώρα με το ίδιο σύστημα μαγειρέματος. Ταυτόχρονα, το iVario προσφέρει ταχύτητα και ακρίβεια, ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί τη διαδικασία μαγειρέματος και υποστηρίζει τον σεφ. Με λίγα λόγια, ο χρήστης επωφελείται από την εξοικονόμηση χώρου, χρόνου και πρώτων υλών, την υψηλή ποιότητα φαγητού και την υψηλότερη απόδοση. Τι σημαίνει, όμως, αυτό συγκεκριμένα;

Ταχύτητα και ακρίβεια σε επαγγελματικές κουζίνες

Όσον αφορά την προθέρμανση, τίποτα δεν είναι τόσο γρήγορο, όσο το iVario, καθώς μπορεί να φτάσει τους 200°C σε 2,5 λεπτά. Τα συμβατικά συστήματα μαγειρέματος, από την άλλη πλευρά, όπως αυτά με βάσεις δοχείου πάχους μεταξύ 10 και 40 mm, απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο. Ταυτόχρονα, η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα, η θερμοκρασία ελέγχεται με ακρίβεια και, επομένως, χρησιμοποιείται εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται στο iVarioBoost, που παρέχει την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας, μόνο όταν και όπου χρειάζεται! Ένα παράδειγμα: όταν μαγειρεύετε 12 κιλά γκούλας βοείου κρέατος, για περίπου1,5 ώρα, το iVarioProL χρησιμοποιεί μόνο το 25% (7kW) της συνολικής θερμαντικής του ισχύος στο 75% των περιπτώσεων.

Το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας υπολογίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις και ανακτά την ισχύ με απίστευτη ακρίβεια. Αυτό έχει θετική επίδραση στην ποιότητα του φαγητούαλλά και στα συνδεδεμένα φορτία: σε σύγκριση με τη συμβατική τεχνολογία κουζίνας, το συνδεδεμένο φορτίο είναι έως και 9% χαμηλότερο, αλλά η απόδοση μαγειρέματος είναι έως και 20% υψηλότερη.

Παρακολούθηση & υποστήριξη

Οι εργασίες ρουτίνας ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, το iVario αναλαμβάνει τη χρονοβόρα παρακολούθηση μιας διαδικασίας μαγειρέματος. Ο σεφ θα χρειαστεί μόνο να γυρίσει, να περιχύσει ή να αφαιρέσει κάτι, όταν η μονάδα το σηματοδοτήσει. Κι, όμως, τίποτα δεν καίγεται, ούτε παραβράζει. Ακόμα και τα ευαίσθητα πιάτα, όπως το ριζότο ή η πουτίγκα, δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου προσοχή, κάτι που απομακρύνει το άγχος από την καθημερινή εργασία και αφήνει αρκετό χρόνο για άλλες υποχρεώσεις.


Το iVario Pro της Rational σε ένα μέσο εταιρικό εστιατόριο με 600 γεύματα την ημέρα, εξοικονομεί έως και 40.000 ευρώ ετησίως, σε σύγκριση με τη λειτουργία με το συμβατικό ανατρεπόμενο τηγάνι, τον βραστήρα και τη χύτρα ταχύτητας.

Αυτό είναιμεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά σε περιόδους ελλείψεων δεξιοτήτων: ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση. Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν τον χώρο εργασίας πιο ενδιαφέρον, ειδικά για τους νέους, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και απαιτούν μόνο γρήγορη και απλή εκπαίδευση. Κι, όμως, επιτυγχάνονται κορυφαία και σταθερά αποτελέσματα.

Οι επιχειρήσεις, που πρέπει να παραδώσουν μεγάλη ποιότητα φαγητού, εξοικονομούν, επίσης, στις πρώτες ύλες τους. Λιγότερη σπατάλη τροφίμωνλόγω σφαλμάτων παραγωγής, μικρότερη απώλεια βάρους στην παραγωγή τροφίμων.

‘Το λιγότερο είναι περισσότερο’

Αν συνοψίσετε την παραγωγή τροφίμων με το iVario, γρήγορα καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι «το λιγότερο είναι πράγματι περισσότερο». Όπως, ο χώρος. Δεδομένου ότι ένα iVario μπορεί να αντικαταστήσει ένα ανατρεπόμενο τηγάνι, βραστήρα και χύτρα ταχύτητας, ξαφνικά υπάρχει κατά μέσο όρο33% περισσότερος χώρος στην κουζίνα. Σε αυτό προστίθεται η υψηλή παραγωγικότητα, λόγω της ακριβούς απόδοσης που προσφέρει ένα iVario. Πολλά περισσότερα μπορούν να παραχθούν σε λιγότερο χρόνο.

Αυτό καθιστά το iVarioPro μια επένδυση που αποδίδει πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, εάν σκεφτείτε ένα μέσο εταιρικό εστιατόριο με 600 γεύματα την ημέρα, η εξοικονόμηση σε ακατέργαστα προϊόντα, σε ενέργεια, σε χρόνο  εργασίας και καθαρισμού μειώνει συνολικά το κόστος έως και 40.000 ευρώ ετησίως, σε σύγκριση με τη λειτουργία με το συμβατικό ανατρεπόμενο τηγάνι, τον βραστήρα και τη χύτρα ταχύτητας. Αυτό γίνεται, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των τροφίμων.

You might also like