Έρευνα Wolt: Θετικοί οι συνεργάτες της

Tο 93% των συνεργατών θεωρεί πως η πλατφόρμα παρέχει σημαντική η ευελιξία

Η δυνατότητα να επιλέγουν αυτόνομα, μεταξύ άλλων, τις ώρες που είναι διαθέσιμοι για εργασία και τις διανομές που θα αποδεχτούν, είναι εξαιρετικά σημαντική σύμφωνα με το 93% των συνεργατών διανομέων της Wolt στην Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έρευνα ικανοποίησης της εταιρείας, “Wolt Courier Partner Survey 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε για την πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιείται η Wolt.

 

Η φετινή έρευνα διεξήχθη μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους από την Taloustutkimus μια από τις μεγαλύτερες σκανδιναβικές εταιρείες έρευνας αγοράς, λαμβάνοντας 6.811 απαντήσεις από διανομείς – συνεργάτες της Wolt σε 15 χώρες μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα της έρευνας σε εθνικό επίπεδο, στην Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 600 συνεργάτες διανομείς, από τους οποίους το 58% συνεργάζεται με τη Wolt από ένα έως και πάνω από δύο χρόνια.

Το πλαίσιο της απασχόλησης

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συνεργάτες διανομείς της Wolt στη χώρα μας ρωτήθηκαν για το καταλληλότερο πλαίσιο ως προς την απασχόληση σε ψηφιακές πλατφόρμες, με το 89% να δηλώνει ότι η νέα ευρωπαϊκή οδηγία θα πρέπει να προστατεύει το μοντέλο αυτοαπασχόλησης και τη δυνατότητα των συνεργατών διανομέων να επιλέγουν πότε θα εργαστούν, καθώς και τη δυνατότητα να συνεργάζονται ελεύθερα με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό στο πανευρωπαϊκό σκέλος της έρευνας, ανέρχεται στο 82%.

Αντίστοιχα, το 81% των Ελλήνων συνεργατών διανομέων της Wolt δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την απασχόληση μέσω της πλατφόρμας, σε περίπτωση που έπαυε να ισχύει το μοντέλο αυτοαπασχόλησης της Wolt και κατ’ επέκταση η ευελιξία που αυτό παρέχει, και αντικαθιστόταν από το μοντέλο εξαρτημένης και μισθωτής εργασίας. Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και το πανευρωπαϊκό ποσοστό, με το 78% των ερωτηθέντων να απαντούν αντίστοιχα.

Δυνατότητες επιλογής

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα εκτιμούν ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν μια διανομή (83%) όπως επίσης και ότι μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι το όχημα με το οποίο θα πραγματοποιούν τις διανομές που αναλαμβάνουν (84%). Για το 73% των συμμετεχόντων, η ελευθερία που έχουν ως αυτοαπασχολούμενοι / ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια της υπαλληλικής σχέσης, με το αντίστοιχο ποσοστό πανευρωπαϊκά να ανέρχεται σε 65%.


Η Wolt αποτελεί για τους διανομείς της, προτεραιότητα ως επαγγελματική επιλογή, με το 84% των ερωτηθέντων να αναφέρουν ότι προτιμούν τη συνεργασία τους με τη Wolt, έναντι άλλων ευκαιριών εργασίας που έχουν διαθέσιμες.

Η Wolt αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των συνεργατών διανομέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και για την πορεία και εξέλιξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Πρόσθεση της Wolt είναι να συνεχίσει να βελτιώνει τους όρους συνεργασίας των αυτοαπασχολούμενων διανομέων, με στόχο τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της ικανοποίησης τους και την ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης με την εταιρεία.

You might also like