Ξεκίνησε τη λειτουργία της η αλυσίδα Rostic’s στην Ρωσία

Πρόκειται για το διάδοχο σχήμα των KFC που αποχώρησαν λόγω πολέμου

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται στην Ρωσία η νέα αλυσίδα εστιατορίων Rostic’s από το επιχειρηματικό σχήμα Unirest, που μέχρι πρότινος ανέπτυσσε τα καταστήματα KFC- η αμερικανική εταιρεία Yum! στην οποία ανήκει το brand των εστιατορίων KFC αποσύρθηκε από την αγορά της Ρωσίας αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

 

Ήδη μέσα στον Μάιο ξεκίνησε η λειτουργία 64 νέων καταστημάτων  στην μητροπολιτική ζώνη της Μόσχας και σε ορισμένες ακόμα πόλεις ενώ υπολογίζεται πως μέσα στο 2023 θα λειτουργήσουν και πάλι τα δύο τρίτα του αρχικού αριθμού των καταστημάτων που λειτουργούσαν ως KFC πριν τον πόλεμο (τότε ήταν περίπου 1.100 σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία). Στην νέα ιδιοκτησία έχουν περάσει και περίπου 70 καταστήματα τα οποία ανήκαν απευθείας στην μητρική KFC των ΗΠΑ.

Το εσωτερικό του καταστήματος Rostic’s στην Μόσχα

 

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ήδη 2 εκατ. πολίτες της Ρωσίας έχουν επισκεφτεί τα καταστήματα Rostic’s μέχρι τις 25 Μαΐου. Τα καταστήματα έχουν υποστεί ολική αλλαγή της εταιρικής εικόνας, διατηρούν σχεδόν το ίδιο μενού ενώ οι τιμές παραμένουν ίδιες με εκείνες των KFC.


Στην κεντρική φωτογραφία το κεντρικό κατάστημα Rostic’s στην Μόσχα, πολύ κοντά στην Κόκκινη Πλατεία.

You might also like