Ιδρύθηκε η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ)

Από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες σουπερμάρκετ της χώρας με πρόεδρο τον Αριστοτέλη Παντελιάδη

Οι έξι μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχώρησαν στην δημιουργία ενός νέου συλλογικού οργάνου με σκοπό την στήριξη και την εκ νέου ανάπτυξη του κλάδου, έπειτα από την διάλυση του ΣΕΣΜΕ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, πριν από περίπου 18 χρόνια.

 

Στις 19 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση παρουσία όλων των τακτικών μελών: Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ, Δ. Μασούτης ΑΕ, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Lidl Ελλάς, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (My market), Πέντε ΑΕ (Γαλαξίας).

Από το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020 και την ανάγκη ρύθμισης των διαφόρων προβλημάτων σχετικά με την ομαλή λειτουργία του κλάδου, της θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με την ακρίβεια και το πλαφόν στα πλαίσια της κερδοσκοπίας, αλλά και την αναταραχή που προκάλεσε το «καλάθι του νοικοκυριού» κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού οργάνου που θα αναλάμβανε την διασφάλιση των κανόνων ενός νόμιμου ελεύθερου ανταγωνισμού και την προστασία τόσο των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕ αποτελείται από τα εξής μέλη:

  • Πρόεδρος: Αριστοτέλης Παντελιάδης, METRO ΑΕΒΕ
  • Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μασούτης, Δ. Μασούτης ΑΕ
  • Γραμματέας: Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Πέντε ΑΕ – Γαλαξίας
  • Ταμίας: Νίκος Λαβίδας, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ
  • Μέλη: Λάμπρος Παπακοσμάς (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ) και Martin Brandenburger (Lidl Ελλάς)

Στην ΕΣΕ μπορούν να είναι μέλη όλα τα νομικά πρόσωπα σουπερμάρκετ που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, στο λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο τροφίμων και καταναλωτικών ειδών. Τα μέλη χωρίζονται σε τακτικά και συνδεδεμένα, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

 

You might also like