Γραφιστική και Γαστρονομία στην Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται, με επίκεντρο την εστίαση, η Thessaloniki Design Week

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη η Thessaloniki Design Week, η οποία για φέτος έχει ως κεντρικό θέμα της τη γαστρονομία και τον γραφιστικό σχεδιασμό στο χώρο της μαζικής, επαγγελματικής εστίασης.

 

 

Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου, το Thessaloniki Design Week (ThessDW) 2023 φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση του design με τη γαστρονομία. Για την καλύτερη προσέγγιση και ανάπτυξη του θέματος, η φετινή διοργάνωση διαρθρώνεται σε τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες. Αυτές δίνουν, τόσο στο ειδικό όσο και στο ευρύ κοινό, την αφετηρία και την αφορμή για τη συζήτηση, τον διάλογο, τον προβληματισμό, την ενημέρωση και τη διαβούλευση σε μία πληθώρα επιμέρους ζητημάτων.

Γαστρονομία

Μία από τις τέσσερις θεματικές ενότητες του φετινούThessDW αφορά την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας. Το ThessDW 2023 επιδιώκει να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να αναδείξει περαιτέρω τη διεθνή διάκριση και πιστοποίηση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, τη γαστρονομική παράδοση και αξία της πόλης και την αναγνώρισή της ως δημιουργικού γαστρονομικού κέντρου και προορισμού.

Ταυτόχρονα, στοχεύει στην προβολή και ενδυνάμωση της αξιόλογης, ακμαίας και ζωντανής δημιουργικής κοινότητας που ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στον κλάδο της γαστρονομίας, αλλά γενικότερα στους τομείς του design και της δημιουργικής βιομηχανίας.

Ημερίδα

Στο πλαίσιο αυτό, στις 8 και 9 Ιουνίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Σχεδιάζοντας το Εστιατόριο του Μέλλοντος», με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών. Ανάμεσά τους οι:

Mauro Colagreco, σεφ του 3άστερου «Mirazur» του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο το 2019.

Dan Barber σεφ του «Blue Hill at Stone Barns» (αστέρι Michelin και μέσα στα World’s 50 Best Restaurants) από τη Ν. Υόρκη

Ignacio de Juan-Creix y Umbert (επικεφαλής της Έρευνας και συνιδρυτής του πρωτοποριακού Plat Institute of Augmented Gastronomy στη Βαρκελώνη

Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος του Delta Restaurant στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2 αστέρια και πράσινο αστέρι Michelin)

Θάνος Ζακόπουλος (ιδρυτής του Art & Design Studio CTRZAK με έδρα το Μιλάνο)

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης.

H Thessaloniki Design Week βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει στο επίκεντρό της την γαστρονομία και το εστιατόριο

 

Διαγωνισμός

Πιο συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή απεύθυνε πρόσκληση στην παγκόσμια κοινότητα των σχεδιαστών και των δημιουργών, ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή την εξειδίκευσή τους, να καταθέσουν τις ιδέες τους για σχετικό διαγωνισμό. Οι συμμετοχές αφορούν τις εξής δύο θεματικές ενότητες: Α. Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος και Β. Έξυπνα και καινοτόμα food concepts. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έληξε στις 30 Απριλίου 2023 και κατά τη διάρκεια της Thessaloniki Design Week θα απονεμηθούν τα βραβεία.


Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας στο  Thessaloniki Design Week

You might also like