Παρουσίαση γαστρονομικού λευκώματος στον Ιανό της Αθήνας

Ο δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου (Οίνος ο Αγαπητός) παρουσιάζει το βιβλίο του «Εύ & Chef»

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο εκδοτικός οίκος «Οίνος ο Αγαπητός» διοργανώνουν παρουσίαση του νέου λευκώματος του Δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, με τίτλο «Ευ & Chef: Συνάντηση κορυφής Οίνων και Εδεσμάτων».

 

Μια δίγλωσση Ελλ-οινική συνάντηση κορυφής με 16 σεφ, 64 αγαπημένες συνταγές, 92 βραβευμένα οινοποιεία & 256 κρασιά, που προσπαθεί να απαντήσει οινο-λογικά στο διάχυτο ερώτημα του σύγχρονου Pairing, μέσα από 350 πολύχρωμες σελίδες γευστικών συνδυασμών για κλασσικούς & τολμηρούς ουρανίσκους…

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά ο Βασίλης Χατζηνικολάου στο πιάνο, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει γευσιγνωσία-οινογνωσία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Το λεύκωμα

Στο μεθυστικό Λεύκωμα: «ΕΥ & Chef» ο Γευσιγνώστης και Οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, καταθέτει πρωτόγνωρες προτάσεις για «χρυσούς γάμους» οίνων και εδεσμάτων, χαρίζοντας σε κάθε κλασσικό ή τολμηρό αναγνώστη, το αληθινό Ευ της ζωής.

Με γλαφυρές Ενότητες όπως:  Ας σπάσουμε τους… κωδικούς, ταξίδι από τη διατροφή…στην απόλαυση, τα «προικιά» των συνταγών, γευσιγνώστης γίνεσαι ή γεννιέσαι; Συμπληρωματικότητα & αντίθεση στο τραπέζι, η ένταση των εντάσεων και των ενστάσεων… ο έμπειρος συγγραφέας, θεωρείται ο ιδανικότερος ξεναγός στα γευστικά ταξίδια κάθε μάχιμου ουρανίσκου.

Ο συγγραφέας

Οινολόγος, διπλωματούχος γευσιγνώστης, με Master και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σπούδασε με ειδική υποτροφία, ενώ για τις ερευνητικές του μελέτες τού απονεμήθηκε τιμητικά η γαλλική υπηκοότητα.

Πρωτοπόρος οινο-δημοσιογράφος και συγγραφέας 15 βιβλίων, θεωρείται ο πλέον χαρισματικός δάσκαλος οινογνωσίας, ενώ οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εκπομπές συνεχίζουν να μας ξεναγούν στις ομορφιές του τόπου…


Link βιβλίου: https://t.ly/UFph      Link εκδήλωσης: https://t.ly/2sl9

You might also like