Η Casamigos Tequila καλωσορίστηκε και στην Ελλάδα

Μια super premium tequila από 100% μπλε αγαύη

Η Casamigos είναι μια συνέργεια των George Clooney, Rande Gerber και Michael Meldman , της οποίας το όνομα οφείλεται στα διπλανά σπίτια, που διαθέτουν οι Clooney και Gerber στο Μεξικό και σημαίνει «Το Σπίτι των Φίλων» (House of Friends). Δημιουργήθηκε επειδή ήθελαν να απολαμβάνουν μια τεκίλα απλή που δεν χρειάζεται να καλύπτεται με αλάτι ή άλλα συστατικά.

 

Στην Ελλάδα η Casamigos μας συστήθηκε μέσω  ενός δείπνου, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου και στο οποίο συμμετείχαν ο Χάρης Ντάβλας, η Κατερίνα Ευαγγελινού, η Εύη Ιωαννίδου, η Μίνα Μπιράκου και ο Κοσμάς Κουμιανός.

Το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μάϊου με κοκτέιλ Casa Paloma

 

Η Casamigos Tequila…

Παράγεται από 100% μπλε αγαύη Weber που καλλιεργείται σε κόκκινο αργιλώδες έδαφος και σε ψυχρό κλίμα στα υψίπεδα του Jalisco στο Μεξικό, και μεγαλώνει για τουλάχιστον επτά χρόνια. Μετά τη συγκομιδή, οι καρδιές (piñas) της αγαύης ψήνονται σε παραδοσιακούς πλινθόκτιστους φούρνους για 72 ώρες, προτού υποβληθούν σε μια εξαιρετικά αργή διαδικασία ζύμωσης για άλλες 8 ώρες, σχεδόν το διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι συνηθίζεται.

Στη συνέχεια, η Casamigos Blanco «ξεκουράζεται» για 2 μήνες, η Reposado συνεχίζει για 7 μήνες ενώ η Anejo χρειάζεται να αναπαυτεί για 14 μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός.

Η Casamigos έχει αποσπάσει βραβεία όπως το Gold και το Mexico Anejo Tequila of the Year στο Berlin International Spirits Competition 2017, ενώ το 2017 πωλήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες κιβώτια παγκοσμίως.

Είναι ιδανική για την δημιουργία ενός κοκτέιλ Casa Paloma, αναμειγνύοντας την Casamigos Blanco Tequila, με φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, σιρόπι αγαύης και γκρέιπφρουτ soda. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι (τύπου highball) με πάγο και την προσθήκη ανθού αλατιού.

 

 

You might also like