Drink Pink 2023- Το ροζέ είναι πλέον κορυφαία οινική τάση

Η Elizabeth Gabay [MW] μιλάει στο Grill

Με μεγάλη επιτυχία  διοργανώθηκε από το Oenorama και την Vinetum events, η έκθεση Drink Pink 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έκθεση περιελάβανε συζητήσεις σχετικά με την εκπληκτική όσο κι απρόσμενη από το μη ειδικό κοινό δημοφιλία του ροζέ κρασιού, τη θέση του στην ελληνική κι ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και το κατά πόσο το κρασί  αυτό είναι γαστρονομικά ευέλικτο στους διάφορους συνδυασμούς του.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ετικέτες ελληνικών ροζέ οίνων, αλλά και κάποια κορυφαία ροζέ της Προβηγκίας, όπως το Whispering Angel και το Château Sainte Marguerite, ενώ παρόντα ήταν και κρασιά με χολιγουντιανό αέρα ( ροζέ ποικιλίες από τους Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi και Kylie Minogue). Τα κρασιά της Kylie Minogue παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Drink Pink 2023, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν από την Cellier στο τέλος του μήνα.

Στην έκθεση είχε προσκληθεί και συμμετείχε η Elizabeth Gabay, Master of Wine, η οποία εξειδικεύεται στα ροζέ κρασιά και έχει αφιερώσει την ζωή της σε αυτά. Μαζί με τον γιο της, Ben Gabay Bernhaim, βρέθηκαν στην Αθήνα, όπου στο πλαίσια της έκθεσης γεύτηκαν, όπως μας είπαν, μερικά εξαιρετικά ελληνικά ροζέ, ενώ είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να συνομιλήσουν με διάφορους  Έλληνες οινοποιούς, με σκοπό να εκτιμήσουν την παρουσία και την δυναμικότητα του ροζέ κρασιού στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισαν ως «the new place to go».

H Elizabeth Gabay, Master of Wine, ήταν προσκεκλημένη στην έκθεση Drink Pink 2023

 

Η  κορυφαία Γαλλίδα Master of Wine δήλωσε στο Grill: «Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει μια σημαντική ευκαιρία να μπει δυναμικά στον χώρο του κρασιού. Έχει υπέροχες ποικιλίες και οι παραγωγοί δείχνουν μεγάλη θέληση. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικά, η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να φτιαχτεί ένα καλό κρασί είναι μόνο με το να αντιγράφουν όλους τους άλλους. Είναι λίγο στενάχωρο είναι η αλήθεια, γιατί στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Κατά την γνώμη μου τα χειρότερα κρασιά που δοκιμάσαμε σήμερα ήταν αυτά που προσπαθούσαν να γίνουν σαν αυτά της Προβηγκίας, και όχι ελληνικά. Τα καλύτερα από την άλλη, ήταν αυτά που είχαν ξεκάθαρα ελληνικό χαρακτήρα. Γεύεσαι την ποικιλία, την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα τους. Μερικά αν και εξωτερικά έμοιαζαν όμορφα, δεν ανταποκρίνονταν γευστικά».


Ολόκληρη η συνέντευξη της Elizabeth Gabay στο Grill Magazine Ιουλίου.

You might also like