Συμμετοχή του ΣΕΕΜΕ στη Γενική Συνέλευση του EFCEM

H επόμενη Γενική Συνέλευση θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (ΣΕΕΜΕ) είχε την τιμή να παρευρεθεί ως μέλος στη Γενική Συνέλευση του European Federation of Catering Equipment Manufacturers (EFCEM), η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του κ. Phil Williams και του κ. Martin Ubl, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στο Παρίσι, ενώ, αφού πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας και της ημερομηνίας της επόμενης, η Ελλάδα κέρδισε σχεδόν ομόφωνα την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων και έτσι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

 

Ο EFCEM υποδέχθηκε θερμά τον Ελληνικό Σύνδεσμο και παρουσίασε τα μέλη του στους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε τη σημασία και τη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Αυτό αναδεικνύει την ισχυρή θέληση για συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η παράδοση της προεδρίας, καθώς επίσης και θέματα που είχαν να κάνουν με τη λειτουργία και τη διοίκηση του EFCEM, με έμφαση στην αναζήτηση νέων τρόπων βελτίωσης και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός σε όλα τα μέλη και ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας για το 2023.  Όλα τα μέλη παρείχαν μια σύντομη ανάλυση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής κατάστασης της χώρας τους, προκειμένου ο EFCEM να δημιουργήσει μια ευρεία εικόνα για τον κλάδο του εξοπλισμού, με επίγνωση και κατανόηση της ευρωπαϊκής μακροοικονομίας.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε σημαντικά στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν, σχετικά με τα επαγγελματικά ψυγεία, μηχανήματα επεξεργασίας και μαγειρέματος και πλυντηρίων πιάτων. Τέλος, η συνέλευση συζήτησε για τα νέα working groups, στα οποία θα συμβάλουν ενεργά τα μέλη, όπως και τη σημασία των αποτελεσμάτων τους σε όλες τις χώρες-μέλη.

You might also like