Αναδείχθηκε ο BARTENDER OF THE YEAR 2023

Ο Χρήστος Κλουβάτος είναι ο μεγάλος νικητής

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ελληνικός τελικός του World Class  για το 2023, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο μοναδικό, πέτρινο κτίριο του Μεταλλουργείου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Δώδεκα ταλαντούχοι bartenders από όλη την Ελλάδα, τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες, τρεις διακεκριμένοι κριτές (καθώς και ένας κριτής-έκπληξη!), εκλεκτά αποστάγματα, δημιουργικότητα, τεχνικές και αγωνία κατέκλυσαν το φετινό διαγωνιστικό σκέλος του παγκόσμιου θεσμού, με τους φιναλίστ να δίνουν από νωρίς το πρωί τον καλύτερό τους εαυτό.

Συγκεντρώνοντας συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία μετά από τις τέσσερις δοκιμασίες, νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Κλουβάτος από την Αθήνα που εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κατάφερε να ξεχωρίσει, με τις ιδιαίτερες γευστικές του προτάσεις, τη δεξιότητά και τις γνώσεις του γύρω από κορυφαία αποστάγματα και σύγχρονες τεχνικές.

Οι κριτές του ελληνικού τελικού για αυτή τη χρονιά ήταν οι Adrian Michalcik, παγκόσμιος νικητής του World Class 2022 και Director of Mixology στο Pier 42 του Όσλο,  Ervyn Trykowski, Global Scotch Whisky Brand Ambassador της Diageo, και ο δικός μας Νίκος Μπακούλης, Έλληνας νικητής του World Class 2011 και συνιδρυτής των The Clumsies και Line Athens. Οι τρεις κριτές κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τις δημιουργίες των 12 φιναλίστ στις τρεις πρώτες δοκιμασίες και να προκρίνουν στην τέταρτη και τελευταία τους τρεις εξ αυτών με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Εκεί, τους περίμενε ένας τέταρτος κριτής – έκπληξη, ο καταξιωμένος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, παγκόσμιος νικητής του World Class Bartender 2009.


Κεντρική φωτογραφία: O Χρήστος Κλουβάτος ο bartender από την Αθήνα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό στο Σάο Πάολο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

You might also like