Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί 2023

Συνέδριο με θέμα του τις νέες τεχνολογίες στο αμπέλι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε χώρα η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί”, σε διοργάνωση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση.

 

Πάνω στη φετινή θεματολογία, ‘Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι’, ανέπτυξαν τις ομιλίες τους οι καλεσμένοι Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / γεωπόνος/ οινολόγος, o Σταμάτης Διαβατίδης και ο Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες με drone, και ο Άρης Τσέλεπος οινολόγος του Κτήματος Τσέλεπου.

Οι ομιλητές παρουσίασαν πρωτοπόρες τεχνικές και μίλησαν για τη χρήση τους στην πράξη, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών, συζήτησαν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς.

Η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί” φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο προβληματισμού αλλά και συζήτησης γύρω από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν το κρασί και τους οινοποιούς. Θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με στόχο να βάλει την Κεφαλονιά στον παγκόσμιο χάρτη οινοτουριστικών προορισμών αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των θεμάτων που τους αφορούν.

Στα πλαίσια του Hub, οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς. Και για μια πιο ολιστική γνωριμία με το γαστρονομικό κομμάτι του νησιού, επισκέφτηκαν την τυροκομική μονάδα Γαλιατσάτος, ενώ δεν έλειπαν και τα γεύματα με παραδοσιακά πιάτα της Κεφαλονιάς.

You might also like