Οινοξένεια: Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Αιγιαλεία

Οίνος, γαστρονομία, τοπία, πολιτισμός με επίκεντρο το Αίγιο και έως τα Καλάβρυτα

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα, γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας του και από τις 19 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου υπόσχεται να δώσει πολλούς και καλούς λόγους επίσκεψης στην περιοχή.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει γευσιγνωσίες οίνου, επισκέψεις σε οινοποιεία, πεζοπορίες σε αμπελώνες, επισκέψεις σε μοναστήρια, αλλά και πολιτιστικές δράσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών.

Οίνος και Γαστρονομία

Τιμώντας την πρωτοπόρο Έυη Βουτσινά, και σε συνεργασία με τον Γαστρονόμο της Καθημερινής, χορηγού επικοινωνίας του Φεστιβάλ, έχει σχεδιαστεί ειδικό αφιέρωμα σχετικά με το έργο, τα βιβλία και την συναρπαστική πορεία της στο χώρο της γεύσης και της προώθησης της γαστρονομικής κουλτούρας στην Ελλάδα, αλλά και μια εκδήλωση υπαίθριας μαγειρικής με δύο τοπικά πιάτα υλοποιημένα με τον τρόπο της Εύης Βουτσινά και ένα μουσικό αφιέρωμα με θέμα το κρασί.

Συμπόσιο “Οινοξένεια Πολιτεία”

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εντάσσεται και το διήμερο συμπόσιο “Οινοξένεια Πολιτεία”, μια γιορτή γνώσης και ψυχαγωγίας γύρω από τη γεωμορφολογία της περιοχής της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, οινικά και περιβαλλοντικά θέματα της Αχαΐας, τον ρόλο της δικτύωσης και του οινοτουρισμού, θέματα γαστρονομίας και εστίασης. Σημεία πληροφόρησης, podcasts, προβολές, γευσιγνωσίες και μουσική θα πλαισιώσουν το συμπόσιο.


Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τις 3 Σεπτεμβρίου, στα Καλάβρυτα με μια «προσκυνηματική» επίσκεψη στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο κλήμα αμπελιού που υπάρχει στην Ελλάδα, την άμπελο του Παυσανία στο χωριό Παγκράτι των Καλαβρύτων.

You might also like