Tο προεδρείο της ΠΟΕΕΤ στο Υπουργείο Εργασίας

Η Ομοσπονδία βλέπει έκρηξη της εργοδοτικής παραβατικότητας στην εστίαση

Μετά την υπογραφή της νέας ΣΣΕ στον κλάδο του επισιτισμού υπάρχει η προοπτική για τη δημιουργία νέου κλίματος στον χώρο της εστίασης; Τα συνεχιζόμενα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (κι εν μέσω καύσωνα σε ορισμένες περιπτώσεις) δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος που πρέπει να διανύσουν όλες οι πλευρές: επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, κράτος.

 

Θετικό πάντως αποτιμάται από τους ίδιους τους εργαζόμενους το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και συνεργατών του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, της ΠΟΕΕΤ, επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Χότζογλου. Αξίζει να επισημάνουμε πως είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό συνομιλούν με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει: «Θέσαμε στον Υπουργό όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας στους 5 μήνες, την απόδοση του εφάπαξ στην 20ετία, την επανένταξη των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ ενώ υπογραμμίσαμε την έκρηξη εργοδοτικής παραβατικότητας και την υποστελέχωση του ΣΕΠΕ».

«Από την μεριά μας δηλώνουμε πως θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, όμως μετά την τραυματική εμπειρία που αποκομίσαμε από τον προηγούμενο Υπουργό Εργασίας δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε αιώνια!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

You might also like