Δηλώσεις Μπακογιάννη για τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα

Εγκαλεί τους επαγγελματίες για παραβίαση της νομιμότητας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ‘Συνδέσεις’, ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι επιθυμεί ένα ‘κίνημα τραπεζοκαθισμάτων’ γιατί εκτιμάει πως οι επαγγελματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας παραβιάζουν τη νομιμότητα.

 

Με μια σειρά ασυνήθιστων δηλώσεων σχολίασε ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα διοικητικά όρια του δήμου του σχετικά με το ζήτημα της ηχορύπανσης και το ζήτημα της κατάληψης δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το πρώτο ζήτημα, την ηχορύπανση, ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε στην ΕΡΤ πως πρόκειται για «ένα τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε και η προσπάθεια που γίνεται είναι αντίστοιχη. Δεν ξέρω αν θυμάστε, πέρυσι στο Γκάζι δώσαμε μάχη. Είχαμε πει τότε ότι ‘το Γκάζι δεν θα γίνει Μύκονος’ και δεν έγινε. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά μικρά ‘Γκάζια’ μέσα στην Αθήνα για τα οποία χρειάζεται να δούμε ξανά, συνολικά, το θεσμικό πλαίσιο».

Το ζήτημα όμως για το οποίο έγινε η πιο εντυπωσιακή όσο κι απρόσμενη δήλωση ήταν αυτό της κατάληψης δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα ζήτημα που πήρε άλλη διάσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόστηκαν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξαφνιάζοντας τόνισε: «Μακάρι να υπάρξει κι ένα ‘κίνημα τραπεζοκαθισμάτων’. Θα ήθελα πάρα πολύ να το δω. Στην πραγματικότητα είναι ένα κίνημα για τη νομιμότητα». Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η τρέχουσα δημοτική διοίκηση έχει λάβει μέτρα στην μετά τον κορωνοϊό περίοδο και πως η νέα ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε πριν τις εθνικές εκλογές  προβλέπει πρόστιμα και  σφραγίσεις καταστημάτων σε περίπτωση παραβιάσης του νόμου

«Έχουμε κάνει δεκάδες σφραγίσεις από τότε που ισχύει αυτός ο νόμος, εδώ και 6-8 μήνες και τα καλά νέα είναι ότι βλέπουμε σιγά-σιγά τη συμμόρφωση. Προφανώς χρειάζεται χρόνος» είπε ο Δήμαρχος κι έσπευσε να διευκρινίσει πως υπάρχουν πολλοί καλοί επαγγελματίες που τηρούν τη νομοθεσία αλλά και ορισμένοι κακοί επαγγελματίες που αμαυρώνουν την εικόνα στην Αθήνα.

You might also like