Νέα μπίρα Κάλχη από την Evripos Nomad Brewing

Από τη Χαλκίδα και τον ζυθοποιό Θανάση Μπαρσάκη

Κάλχη είναι το πορφυρένιο κοχύλι που αφθονούσε κατά τα αρχαία χρόνια στα νερά του Ευβοϊκού και ήταν η πρώτη ύλη για το χρώμα της πορφύρας, από το οποίο προκύπτει η ετυμολογία του ονόματος της πόλης της Χαλκίδας. Η Κάλχη, όμως, αποτέλεσε και την έμπνευση για την ονομασία μιας εκλεκτής μπύρας από την Evripos Nomad Brewing.

 

Η νεοσυσταθείσα αυτή μικροζυθοποιία έρχεται να ταράξει την καλή ροή των θαλάσσιων ρευμάτων της πόλης της Χαλκίδας και να δημιουργήσει μια μπίρα που παρασκευάζεται χειροποίητα και σε επιλεγμένες ποσότητες, με την παραδοσιακή τέχνη της ζυθοποιίας, ενώ φυσικά έχει και υπέροχο όνομα, Κάλχη.

Το εγχείρημα του αεικίνητου ζυθοποιού Θανάση Μπαρσάκη, που με εμπειρία στην καλλιέργεια αμπελιών και με εφαλτήριο τα πολυάριθμα ταξίδια, έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας. Η Κάλχη, με το χρυσαφένιο χρώμα, την εκλεκτή γεύση και τη χειροποίητη παρασκευή φαντάζει ιδανική για όσους εκτιμούν την παραδοσιακή τέχνη της μικροζυθοποιίας και επιθυμούν μια premium μπίρα στο τραπέζι τους.

Η Κάλχη συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο τα εκλεκτότερα πιάτα και συμβαδίζει με την υψηλή γαστρονομία η οποία απαιτεί χειροποίητη μπίρα. Η Κάλχη, αποτελεί μια τσεχικού τύπου Pilsner, είναι άκρως παραδοσιακή και ευκολόπιοτη, ενώ φτιάχνεται με τρία διαφορετικά είδη λυκίσκου, τα οποία δίνουν μια γευστική, διαυγή και χρυσαφένια μπύρα.

You might also like