Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Foodprint στο ΕΜΣΤ

Με την συμμετοχή 5 ευρωπαίων φωτογράφων

Με κεντρικό θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση παρουσιάζει  όψεις της μεσογειακής γαστρονομικής κουλτούρας από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων που αναδεικνύουν τον μεσογειακό τρόπο ζωής και διατροφής.

 

Οι φωτογραφίες των Johann Clausen, Elena Heatherwick, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll αποτυπώνουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα, ενώ παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήρια φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις μαγειρικής. Η έκθεση στο ΕΜΣΤ είναι μέρος μια ευρωπαϊκής περιοδείας που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Κροατία και την Αλβανία.

Στο πλάισιο των εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες, προσφέρθηκαν στους επισκέπτες κεράσματα στην ταράτσα του ΕΜΣΤ με γεύσεις από χώρες της Μεσογείου. Συμμετείχαν το Σπίτι της Κύπρου και οι Πρεσβείες του Μαρόκο και της Πορτογαλίας, τα καταστήματα Cibo Et Vino Deli και το Κελαρικό.

Η Μεσογειακή διατροφή έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως στοιχείο Άυλης Κληρονομιάς της ανθρωπότητας λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της. Βασίζεται στη λιτότητα, το μοίρασμα και την εποχικότητα και παρέχει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, η σπατάλη τροφίμων και η κλιματική αλλαγή.


Η έκθεση φιλοξενείται στο Μεσοπάτωμα του ΕΜΣΤ από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου.

foodprint.com

 

You might also like