Συνεργασία Delta Restaurant & Line Athens

To δεύτερο αναλαμβάνει το Bar του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου

Από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Delta Restaurant καλωσορίζει την ομάδα του Line Athens, συνεχίζοντας το υπέροχο ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία.

 

Με εμπνευστές τον Βασίλη Κυρίτση, τον Νίκο Μπάκουλη και τον Δημήτρη Νταφόπουλο, το Line Athens έχει βραβευτεί το 31ο εστιατόριο – μπαρ από τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως.

Το cocktail menu του Line Athens, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του menu Delta, έχει ως βάση του τρεις πυλώνες: seasonal (εμπνευσμένα cocktails με εποχική A’ ύλη), waste (cocktails με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που περισσεύουν από την παραγωγή του food menu) και pairing (cocktails με κοινό υλικό που ταιριάζουν γευστικά με το food menu).

Αριστερά: Nikos Paliopoulos Pictures, πιάτο ηλίανθος. Δεξιά: Zak Viemon, cocktail

 

Η φιλοσοφία του Zero Waste εντείνεται, καθώς η συνεργασία αυτή αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον, με δεδομένο ότι οι A’ ύλες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των πιάτων και τα υπολείμματα των υλικών αξιοποιούνται στη σύνθεση των cocktails.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Το μενού του εστιατορίου Delta περιλαμβάνει 12 πιάτα, που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος με την ομάδα του, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία.


Κεντρική φωτογραφία: Jérôme Galland, bar

You might also like