Ο ΣΕΕΜΕ για την τραγωδία στο Μεσολόγγι

Ανακοίνωση του Συνδέσμου για το περιστατικό σε κρεοπωλείο της πόλης

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του  για το δυστυχές γεγονός που συνέβη στο κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του ΣΕΕΜΕ Παναγιώτης Μωραΐτης, «Είναι αυτονόητο πως η ασφάλεια σε κάθε επιχείρηση πρέπει να είναι πάντα η υψηλότερη προτεραιότητα και ο ΣΕΕΜΕ παρακαλεί όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν ότι τέτοια τραγικά γεγονότα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό θέλει να επιστήσει την προσοχή του στην απαρέγκλιτη χρήση μηχανημάτων με ασφαλή τρόπο, με βάση τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης από τον κατασκευαστή. Απαραίτητη κρίνεται η εκπαίδευση και  η ύπαρξη ειδικά εξειδικευμένου προσωπικού.  Συνίσταται η μελέτη διαχείρισης κινδύνων στις επιχειρήσεις για κάθε κίνδυνο ή απρόβλεπτο γεγονός ξεχωριστά».

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου μια εργαζόμενη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι  βρήκε φρικτό θάνατο όταν την διαμέλισε ένα μηχάνημα κρεοπωλείου. Η άτυχη γυναίκα η οποία εργαζόταν στο κατάστημα τον τελευταίο μήνα πήγε να καθαρίσει τη συγκεκριμένη μηχανή, η οποία όμως καθώς ήταν εν λειτουργία  της έπιασε τα μαλλιά και στη συνέχεια την τράβηξε μέσα τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

You might also like