Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023»

Ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023», δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

 

Ζυθοποιία Πηνειού

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σ.Παναγιώτου ανέφερε : «Θα θέλαμε να ευχαριστούμε το κοινό για την αθρόα προσέλευση στα ζυθοποιεία σε όλη την επικράτεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα μας και τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Η κουλτούρα της μπύρας  «κτίζεται» μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, και η ανάπτυξη του κλάδου τα τελευταία χρόνια, μας υποδεικνύει ότι ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής αναζητά καλύτερη ενημέρωση και γνώση. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αυτή τη χρονιά, μας «ξάφνιασε» ευχάριστα, και δημιουργεί  μεγαλύτερες υποχρεώσεις για το κλάδο προκειμένου να αναζητήσει και άλλες δράσεις που θα προάγουν την κουλτούρα της μπύρας. Η δράση θα πραγματοποιείται ετησίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αλλά το ραντεβού μας με το αγαπημένο ποτό θα συνεχίζεται καθολη την διάρκεια του έτους».

Κρητικές Ζυθοποιίες- Ζηδιανάκης

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση  με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων. Οι επισκέπτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των ζυθοποιείων και έζησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την μπύρα, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες ποικίλων κατηγοριών.

 

 

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν στην δράση για το 2023 ήταν τα παρακάτω:

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελιξη Μικροζυθοποιία

Ζυθοποιία Πηνειού

Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης

Κρητική Ζυθοποιία

Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

Μικροζυθοποιία Local streets beer

Μικροζυθοποιία Septem

Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Siris Craft Brewery

Siris MicroΒrewery
You might also like