
Sparus on the rocks: Νέο εστιατόριο στην Πειραϊκή
Από το δίδυμο Λασπάκη- Βοναζούντα με ενδιαφέρον και στο κρέας
Νέο εστιατόριο λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες στην Πειραϊκή (Ακτή Θεμιστοκλέους 230). Πρόκειται για το εστιατόριο ‘Sparus on the rocks’ με ιδιοκτήτη τον Νικόλαο Λασπάκη και επικεφαλής στην κουζίνα τη σεφ και καθηγήτρια μαγειρικής Εύα Βοναζούντα, εξέχων μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις.
Το ζεύγος (στη φωτο η σεφ Βοναζούντα), γνωστό ήδη από το εστιατόριο θαλασσινών ‘Το Πυροφάνι του Πειραιά’ (Ακτή Θεμιστοκλέους 212, Πειραϊκή), αποφάσισε πρόσφατα να προσχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου εστιατορίου, του Sparus on the rocks, στο μενού του οποίου θα συνυπάρχουν το κρέας και τα θαλασσινά. Έτσι στο μενού του νέου εστιατορίου το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνονται: χοιρινό αλά κρεμ (με μανιτάρια ή χωρίς, με ριζότο ή ζυμαρικά Χιώτικα, Γιαννιτσών & από διάφορα μέρη), πικάντικη χοιρινή τηγανιά, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, κεφτεδάκια και φιλέτο κοτόπουλο. Το κατάστημα σερβίρει επίσης πρωινό (ομελέτα, αυγά με στάκα, στραπατσάδα, σάντουιτς με μαρμελάδα & φυστικοβούτυρο ή άλειμμα ταχινιού κ.ά.) και, φυσικά, θαλασσινά.
Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη Νικόλαο Λασπάκη, έναν από τους πλέον έμπειρους εστιάτορες του Πειραιά και επί πολλά χρόνια ‘τοποθετημένος’ στην Πειραϊκή, τον ακούμε αισιόδοξο για το εγχείρημά του.
«Με το κατάστημα αυτό προσπαθούμε να περάσουμε μια νέα ‘γραμμή’ στην εστίαση, εντάσσοντας κρεατικά στο μενού μας. Στην περιοχή μας υπάρχουν ήδη πολλά εστιατόρια θαλασσινών αλλά δεν είχαμε μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε σωστά έναν πελάτη που ήθελε να φάει κρέας. Δημιουργήσαμε λοιπόν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ένα νέο κατάστημα και προσπαθούμε να αναβιώσουμε την ‘παλιά Πειραϊκή’ στην οποία μπορούσες να βρεις θαλασσινά, ποικιλίες και λίγα κρέατα» μας λέει ο Ν. Λασπάκης. «Μια νέα αρχή στην Πειραϊκή» συμπληρώνει χαμογελώντας.
Η σεφ Εύα Βοναζούντα θα εστιάσει πλέον το ενδιαφέρον της στο νέο κατάστημα Sparus ενώ το άλλο θα το τρέχει στο εξής ο γιος της Κωνσταντίνος Κοκκόσης, που μέχρι σήμερα άλλωστε ήταν σεφ στο ‘Πυροφάνι του Πειραιά’.
