Διάστερο και πάλι το Delta Restaurant

Διατηρεί και για το 2023 τα δύο αστέρια ΜICHELIN Guide Athens το εστιατόριο

To Delta Restaurant, συμπληρώνοντας δύο χρόνια και τρεις μήνες λειτουργίας, διατηρεί και για το 2023 τα δύο αστέρια ΜICHELIN Guide Athens και ένα MICHELIN GreenStar for Sustainable Gastronomy, αποδεικνύοντας ότι ο συγκερασμός σύγχρονων τεχνικών, όπως η ζύμωση και το σκανδιναβικό preservation με τον πλούτο της μεσογειακής λεκάνης και της ελληνικής υπαίθρου, όχι μόνο το έβαλαν στο κάδρο της υψηλής γαστρονομίας, αλλά το καθιέρωσαν ως πρωτοπόρο στην ελληνική γαστρονομική σφαίρα.

 

Το Delta Resraurant είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, επικεφαλής σεφ, καθοδηγεί την ομάδα R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης), έχοντας προηγούμενη εμπειρία στο 3άστερο “Maaemo” του Όσλο και το εστιατόριο “Under” επίσης στη Νορβηγία. Έτερος επικεφαλής σεφ έχει αναλάβει ο Θάνος Φέσκος, μέχρι πρότινος Assistant Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο “Geranium” στη Δανία. Έχει εντρυφήσει στον δυναμισμό και την πρωτοπορία της σκανδιναβικής κουζίνας ενώ παράλληλα παραμένει λάτρης της ελληνικής κουζίνας  και βαθύς γνώστης της local και farmtotable προσέγγισης. Επιπροσθέτως, εντός του εστιατορίου έχει δημιουργηθεί και ένα barconcept, με την αποκλειστική συνεργασία του LINE ATHENS.

Delta Resraurant: πρότυπος γαστρονομικός προορισμός αντάξιος των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ

 

Το μενού

Ένα αινιγματικό Haute Cuisine αφήγημα που ξεδιπλώνεται σταδιακά, μέσα από ένα μενού Πρωτεΐνης (Omnivore) γαστρονομικής μαεστρίας, που μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να καλύψει διατροφικές επιλογές (vegetarian, vegan).Μια μοναδική εμπειρία που οδηγεί τους καλεσμένους σε ένα γαστρονομικό μονοπάτι, γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα. Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του. 12στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν.

Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας: αυτά είναι τα τρία συστατικά του μενού. Σε συνδυασμό με διεθνείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, το αποτέλεσμα αλλάζει όλα όσα πιστεύαμε για τη γεύση.

Η Jana Cechova,Restaurant Manager, επιβλέπει το γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρεται στον κάθε επισκέπτη. Με εμπειρία σε βραβευμένο με Michelin εστιατόριο, ενορχηστρώνει το σερβίρισμα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία από το συνδυασμό των γεύσεων και της ατμόσφαιρας του εστιατορίου. Κάθε πιάτο, κάθε γεύση αποτελεί μέρος μια ιστορίας, μιας ιδέας που προκύπτει από τους τρεις κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας του Delta: γαστρονομία, βιωσιμότητα, πολιτισμός.

Οινοθήκη

Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στις διεθνείς ποικιλίες, με εκατοντάδες ετικέτες που καλύπτουν  όλο το φάσμα του νέου και του παλιού οινικού κόσμου και της οινοποίησης, από κάθε γωνιά της γης.  Εμβληματικά οινοποιεία, μυθικά terroirs, σπάνιες ποικιλίες, αποκλειστικές εισαγωγές, κελάρια παλαίωσης και δύο wine rooms για μια private μυσταγωγική εμπειρία.

Ο Τηλέμαχος Παπανδρέας, κορυφαίος και βραβευμένος sommelier, επιμελείται μια ολοκληρωμένη λίστα που οδηγεί το γαστρονομικό συνταίριασμα στο ζενίθ της απόλαυσης. «Με σκοπό να πετύχουμε το σωστό wine pairing, δουλεύουμε στενά με τους chef μας τόσο όσο προς τα συστατικά όσο και ως προς τον τρόπο μαγειρέματος.  Αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για να βρίσκει κανείς το σωστό κρασί για το κάθε πιάτο» αποσαφηνίζει ο Τηλέμαχος Παπανδρέας.

Με περίπου 650 διαφορετικές ετικέτες στον σύνολο και διαρκείς προσθήκες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, η minimal ατμόσφαιρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον εντός αστικού ιστού για τους λάτρεις του κρασιού.


Το Delta βραβεύτηκε με το Restaurant & Bar Design Award 2022 στην κατηγορία “Europe – In Another Space”, η οποία αφορά χώρους εστίασης στην Ευρώπη που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία. Πρόκειται για τον σημαντικότερο και επιδραστικότερο διαγωνισμό design για χώρους εστίασης παγκοσμίως.

You might also like