Δεύτερο κατάστημα ελληνικών οίνων στον Καναδά

Το Destination Collection Greece στο Οντάριο από την ΕΔΟΑΟ

Ισχυρές βάσεις αποκτά πλέον η διείσδυση των ελληνικών κρασιών στον Καναδά, ως αποτέλεσμα των στοχευμένων προγραμμάτων που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)  στην Καναδική αγορά με την στήριξη των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24 Οκτωβρίου το μονοπώλιο του Καναδά LCBO, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εισαγωγέας οινοπνευματωδών με κύκλο εργασιών 5,5 δολάρια, εγκαινίασε στην Μισισάγκα  (Οντάριο) το δεύτερο κατάστημα για ελληνικά κρασιά με την ονομασία Destination Collection Greece. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στο Danford στο Τορόντο.

Στη θετική αυτή εξέλιξη, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ  Κώστας Ευσταθίου,  συνέβαλε καθοριστικά, πέραν των προγραμμάτων, η περσινή επίσκεψη των κορυφαίων στελεχών του LCBO στη χώρα μας για μια γνωριμία με το ελληνικό κρασί στους τόπους παραγωγής του (Νεμέα, Σαντορίνη, Νάουσα, Αττική, Αρκαδία κλπ). Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσκεψη, έγινε με την συνεργασία της ΕΔΟΑΟ και του Enterprise Greece και την πολύτιμη βοήθεια του γενικού συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας Διον. Πρωτόπαπα, οδήγησε σε αύξηση κατά 150% των εξαγωγών σε αξία στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος του LCBO , η ΕΔΟΑΟ διοργάνωσε την ίδια μέρα walk around tasting στο Τορόντο με την συμμετοχή 30 ελληνικών οινοποιείων. Σημειώνεται ότι το μεγάλο για το ελληνικό κρασί γεγονός έτυχε ευρύτερης δημοσιότητας στον Καναδά, καθώς συνέπεσε με την διοργάνωση του Toronto Economic Forum , όπου συμμετείχαν και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

You might also like