Και άλλο franchise της Burger King σε κατάσταση πτώχευσης

Το τρίτο στη σειρά για φέτος κλείνει εξαιτίας σημαντικών λειτουργικών ζημιών

Είναι η τρίτη φορά φέτος που ένας ιδιοκτήτης franchise Burger King κάνει ένα τέτοιο βήμα, ενώ πολλά άλλα εστιατόρια της αλυσίδας fast-food έχουν κλείσει στις ΗΠΑ μετά τις μειωμένες πωλήσεις και τα περιορισμένα κέρδη της τελευταίας περιόδου.

 

Η Premier Kings, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες franchise Burger King με σχεδόν 200 καταστήματα στις ΗΠΑ, κήρυξε πτώχευση. Ισχυριζόμενη ότι δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τα λειτουργικά κόστη του τρίτου κατά σειρά εστιατορίου που κλείνει, ακόμα και μετά το κλείσιμο των προηγούμενων δύο.

Τα franchise της Burger King κλείνουν το ένα μετά το άλλο

Οι συγκεκριμένες ενέργειες και το κλείσιμο των καταστημάτων, καθώς επίσης και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η αλυσίδα εστιατορίων fast food από τη Nότια Αλαμπάμα Premier Kings, έρχονται να επιβεβαιωθούν και από το «λουκέτο» στην αλυσίδα Popeyes, που τέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης νωρίτερα φέτος για τον ίδιο λόγο.

Η εταιρεία έκλεισε πολλά εστιατόρια για να αποφύγει περαιτέρω ζημίες και να σταθεροποιήσει τα μετοχικά της κεφάλαια, ενώ πολλά καταστήματα της βρίσκονται εν μέσω διαδικασιών αγοραπωλησίας.

Προς το παρόν υπάρχουν εταιρείες που διεκδικούν τμήματα της Premier Kings συνολικού ύψους περίπου 34 εκατομμυρίων δολαρίων. 44 καταστήματα σε 4 περιοχές της Νότιας Αμερικής διεκδικεί η RRG, με 24 καταστήματα franchise Burger King. Από την άλλη, 31 καταστήματα στη Βόρεια Αλαμπάμα ζητά η Newell-Berg Alliance AL, αλυσίδα εστιατορίων fast food, έναντι 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπάρχουν τουλάχιστον 44 πιθανοί πλειοδότες για αρκετά από τα εστιατόρια της Premier Kings.

Και άλλες μεγάλες αλυσίδες franchise της Burger King, όπως η Meridian Restaurants και η Toms King προχώρησαν σε πτώχευση και πουλήθηκαν. Ενώ και στις δύο περιπτώσεις δεν αγοράστηκαν όλα τα εστιατόρια και κάποια έκλεισαν.

Αρκετά franchise της Burger King δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη που προέκυψαν από την πανδημία. Η Burger King στοχεύει το επόμενο διάστημα να κλείσει καταστήματα με χαμηλές αποδόσεις και χαμηλά κέρδη.

Τα οικονομικά στοιχεία

H Premier Kings σημείωσε πωλήσεις 223 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 και είχε λειτουργική ζημία 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Έγγραφα του πτωχευτικού δικαστηρίου ανέφεραν επίσης 134,5 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 123,1 εκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις.

Η Burger King παρουσίασε ισχυρότερες πωλήσεις φέτος, ενώ η επισκεψιμότητα το περασμένο τρίμηνο ξεπέρασε τις επιδόσεις των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες μάρκετινγκ και ανακαινίσεις για να αυξήσει τα κέρδη της ενώ έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των εργασιών και των κερδών των καταστημάτων franchise. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κερδοφορία των franchise είναι «διψήφια» μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος.

 

 

 

You might also like