Τα κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνη στη Γερμανία

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας Heroes of Europe: Volcanic Agriculture (HEVA)

Τα κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνη θα βρεθούν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Βερολίνο και Καρλσρούη.

 

Η διακρατική αυτή καμπάνια Heroes of Europe: Volcanic Agriculture έχει ως στόχο την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των οίνων που παράγονται στα ηφαιστειακά terroir της Ευρώπης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines με την Ένωση Οινοπαραγωγών Soave και Lessini Durello αλλά και της Ένωσης Παραγωγών τυριού ΠΟΠ Monte Veronese.

Μετά από μια σειρά εκδηλώσεων σε Ολλανδία, Σουηδία και Ισπανία αλλά και συμμετοχή σε εκθέσεις οίνου όπως η Prowein, το Οινόραμα και ο Χάρτης των Γεύσεων, οι εκδηλώσεις του δεύτερου έτους της καμπάνιας ολοκληρώνονται με μια σειρά masterclasses σε Ελλάδα και Γερμανία.

Στιγμιότυπο από το εξειδικευμένο σεμινάριο με γευστική δοκιμή σε σπάνιες, παλαιωμένες και special cuvées οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, με τίτλο: «Σαντορίνες υψηλής ωριμότητας» στις 19/10 στην Αθήνα, στο WSPC από τον MW Κωνσταντίνο Λαζαράκη.

Επαγγελματίες του οίνου και διαμορφωτές γνώμης, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν επιλεγμένες ετικέτες οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη με εκτενή παρουσίαση από την κα Caro Maurer MW. Η κα Maurer, που πριν δύο μήνες είχε επισκεφθεί τη ζώνη ΠΟΠ Σαντορίνη, έχει επιλέξει 13 ξεχωριστούς οίνους ΠΟΠ Σαντορίνη τους οποίους θα παρουσιάσει σε 4 flights με τίτλο: Fresh & Pure, Single Vineyards, Nykteri και Vinsanto.

Η καμπάνια Heroes of Europe: Volcanic Agriculture (HEVA)«Μάς δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε την υψηλή ποιότητα των κρασιών ΠΟΠ Σαντορίνη στο ευρωπαϊκό κοινό. Συνεργαζόμενοι με οινοποιητικές ζώνες της Ιταλίας, πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές δράσεις για την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ηφαιστειακών κρασιών και την εξασφάλιση ποιότητας που παρέχει η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Η ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες των εκδηλώσεων είναι ενθουσιώδης, καθώς ναι μεν είναι εξοικειωμένοι με τους οίνους Σαντορίνης, αλλά συχνά δε γνωρίζουν την πολυπλοκότητα και το εύρος που μπορούν να έχουν τα κρασιά μας» δήλωσε ο Μάρκος Καφούρος, Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος στον παρακάτω σύνδεσμο volcanicagricultureofeurope.com.

Διαβάστε επίσης: Στις 12 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
You might also like