Οι ημέρες Λήμνου Lemnos Philema στο Makedonia Palace
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο «Ημέρες Λήμνου Lemnos Philema X Makedonia Palace» στην Θεσσαλονίκη
Ότι παράγει η Λήμνος φιλοξενήθηκε στο Makedonia Palace από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ακολούθησε την γαστρονομική παράδοση της Λήμνου και την ανέδειξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο – τυριά, φλωμάρια, αλεύρι, όσπρια, καβουρμάς, μέλι, πετιμέζι, αυγά, ψάρια, κρασιά.
Τα πιάτα του μενού περιελάμβαν: άφκος, οσπριάδα με Λημνιά όσπρια, ντοματοσαλάτα με καλαθάκι, κολοκυθόπιτα με αλεύρι και φέτα Λήμνου, καβουρμάς με Λημνιά αυγά, ψευτοπετεινός, ψαρόσουπα με τραχανά, αστακός με κριθαράκι γιουβέτσι, ψάρι με χόρτα αυγολέμονο, κόκορας με φλωμάρι και κασπακινό.
Η λίστα κρασιών ήταν φυσικά με ΠΟΠ ποικιλίες από τη Λήμνο, όπως Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό, να έχουν την τιμητική τους.
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Lemnos Philema, ένα θεσμό που διοργανώνει δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την προβολή της γαστρονομίας, του οίνου και του πολιτισμού της Λήμνου, και του νησιού ως έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

