Αντιδράει η εστίαση στα νέα φορολογικά μέτρα

Προειδοποίηση από την estiasigreece για αύξηση τιμών από τις αρχές του 2024

Ο εστιατορικός φορέας estiasigreece ο οποίος συσπειρώνει στους κόλπους του μερίδα καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 

Σε επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομικών  ο φορέας estiasigreece προειδοποιεί πως «οποιαδήποτε αλλαγή στα σημερινά δεδομένα του ΦΠΑ είναι casus belli για τον κλάδο της εστίασης. Οι πειραματικές πρακτικές του παρελθόντος απέτυχαν παταγωδώς μην τολμήσετε να τις επαναφέρετε».

Σύμφωνα με τον φορέα estiasigreece ο κλάδος της εστίασης ταλαιπωρείται τέσσερα συνεχόμενα χρόνια χωρίς ουσιαστική στήριξη από κανέναν. «Η όποια βοήθεια λάβαμε ήταν δανεικά τα οποία ξεπληρώνουμε. Δεν υπάρχουν ανοχές για αυξήσεις. Ο κόσμος πεινάει και εσείς θέλετε να του στερήσετε την μοναδική του χαρά» υποστηρίζουν στην επιστολή τους τα μέλη του estiasigreece.

Σύμφωνα με τους εν λόγω καταστηματάρχες η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας για να υπαχθεί στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Είναι είδος πρώτης ανάγκης και αφορά όλους, εκτιμά ο φορέας και θεωρεί πως το τρικ της διάσπασης και της ήπιας μεταβολής του ΦΠΑ σε φάσεις δεν θα γίνει αποδεκτό από τους επαγγελματίες της εστίασης διότι η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Κάθε αύξηση της φορολογίας,  των άμεσων και έμμεσων φόρων, οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε αφανισμό δηλώνουν οι επαγγελματίες.

«Ετοιμαστείτε για άνοδο των τιμών στην εστίαση» προειδοποιούν οι καταστηματάρχες του estiasigreece και εξηγούν: «Η απορρόφηση όποιων αυξήσεων εξαντλήθηκε. Από 1/1/2024 η εστίαση για να επιβιώσει θα πρέπει να μετακυλήσει τις αυξήσεις από τους φόρους που τις επιβάλλατε στον καταναλωτή. Πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει μεσοσταθμικά μία άνοδο στις τιμές από 20% έως και 30% σε κάποιες περιπτώσεις».

You might also like