Η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στην Ελλάδα

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η δημιουργία της Οικογενειακής Αίθουσας Ronald McDonald, η ανακαίνιση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024

Η δημιουργία της Οικογενειακής Αίθουσας Ronald McDonald στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι η πρώτη δράση του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς (RMHC Ελλάς), που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του και στην Ελλάδα.

 

Πρόκειται για έναν χώρο φιλοξενίας για τους συγγενείς των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία στο Νοσοκομείο. Στις εγκαταστάσεις της Οικογενειακής Αίθουσας θα λειτουργούν χώροι διανυκτέρευσης και ανάπαυλας, όπου οι οικογένειες μπορούν να ξεκουραστούν παραμένοντας δίπλα από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται τα παιδιά τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Ronald McDonald House Charities και στην Ελλάδα, ώστε να παρέχουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, Προέδρος του Δ.Σ. του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς. «Στην προσπάθειά μας να καθορίσουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η συνεργασία με το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα, το “Αγία Σοφία”, ήταν μια προφανής επιλογή. Το πρώτο μας πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία και των οικογενειών τους και ευελπιστούμε να επηρεάσουμε θετικά τις πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο».

Όπως σημειώνει η Δάφνη Τσακυράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ronald McDonald House Charities Ελλάς, «Οι οικογενειακές αίθουσες ανάπαυσης είναι διαδεδομένες σε παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, καθώς οι επικεφαλής τους κατανοούν ότι η υποστήριξη των οικογενειών συμβάλλει στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας των παιδιών. Η φροντίδα με επίκεντρο την οικογένεια συνιστά μια προσέγγιση υγειονομικής περίθαλψης που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τη φροντίδα των παιδιών, ιδίως αυτών που έχουν σοβαρές παθήσεις. Έτσι, τα μέλη της οικογένειας εμπλέκονται πλήρως στην υγειονομική περίθαλψη, ώστε να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που λαμβάνουν παιδί και οικογένεια».

Η Οικογενειακή Αίθουσα θα διατίθεται για ημερήσια χρήση και θα περιλαμβάνει χώρους κουζίνας, τραπεζαρίας, ιδιωτικά μπάνια, δωμάτια ύπνου, πλυντήρια, καθιστικό με τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχουν και τρεις οικογενειακές σουίτες για διανυκτέρευση.

Στην Οικογενειακή Αίθουσα RMHC οι γονείς θα μπορούν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από το περιβάλλον του νοσοκομείου, παραμένοντας δίπλα στα παιδιά τους, που θα βρίσκονται σε θεραπεία στο Νοσοκομείο. Ο χώρος θα παρέχει στους γονείς την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, ενώ η επιλογή των οικογενειών που θα διανυκτερεύουν θα καθορίζεται σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο, με βάση κριτήρια ευπάθειας και αναγκών.

Η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα RMHC στην Ελλάδα θα στεγαστεί σε ένα αχρησιμοποίητο ακίνητο επιφάνειας 310 τμ που βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», η ανακαίνηση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Ronald McDonald House Charities μετρά σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας με σκοπό την υγεία και ευζωία των παιδιών και των οικογενειών τους. Σήμερα παρέχει περισσότερα από 690 προγράμματα φιλοξενίας σε 62 χώρες και περιοχές. Επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών και των οικογενειών τους καθώς προσφέρει περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και φιλοξενίες, ενώ πάνω από 152.000 εθελοντές στηρίζουν το έργο του σε όλο τον κόσμο.

You might also like