Τα McDonald’s επιστρέφουν στην Κίνα

Έπειτα από την πώληση μεγάλου μέρους των κινέζικων δραστηριοτήτων της το 2017, η McDonald's Corp επιστρέφει στην Κίνα

Η αλυσίδα εστιατορίων fast-food, απέκτησε  πρόσφατα το 48% των δραστηριοτήτων των καταστημάτων της στην Κίνα, από τον αμερικανικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και διαχείρισης κεφαλαίων Carlyle.

 

Το υπόλοιπο ποσοστό 52%, παραμένει στον έλεγχο του κρατικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, CITIC Consortium (China International Trust Investment Corporation). Οι όροι της μεταφοράς, ωστόσο, δεν έγιναν γνωστοί.

Ο Chris Kempczinski, Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald’s, χαρακτήρισε τη συνεργασία «εξαιρετικά επιτυχημένη στην αύξηση της παρουσίας της McDonald’s στην Κίνα». Ο αριθμός των εστιατορίων που λειτουργεί η McDonald’s στη χώρα έχει διπλασιαστεί από το 2017 σε περισσότερες από 5.500 τοποθεσίες, ενώ η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την παρουσία της σε περισσότερες από 10.000 τοποθεσίες έως το 2028.

Η McDonald’s, μεταξύ άλλων αλυσίδων fast-food, σκοπεύει να αναπτυχθεί γρήγορα στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η εταιρεία είχε πουλήσει το 2017 τις δραστηριότητές της στην Κίνα, σε μια συμφωνία μεταξύ της CITIC και της Carlyle για περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η McDonald’s εκείνη την εποχή προτίμησε να διατηρήσει μόνο το 20% της ιδιοκτησίας της.

Η συμφωνία με την Carlyle αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και υπόκειται ακόμα κανονιστικές εγκρίσεις.

 

You might also like