Κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης

Συμμετοχή του ΣΚΕΑΝΑ στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Ημέρα κινητοποιήσεων η σημερινή για τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εστίασης το νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει αιτία εξόδου από το κλάδο για πολλούς συναδέλφους τους.

 

Στη σημερινή πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας της συντονιστικής επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών- Επιστημόνων- Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων όπου συμμετείχε η ΓΣΕΒΕΕ και η τοπική Ομοσπονδία ΟΕΒΕΣΝΑ συμμετείχε ο ΣΚΕΑΝΑ, μαζί με άλλους κοινωνικούς εταίρους. Η διαμαρτυρία  πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα εκφράζοντας την ηχηρή αντίθεση του στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο  στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες οδηγώντας τους σε αφανισμό.


Η ΓΣΕΒΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με κανένα σύστημα τεκμαρτού (υποθετικού) υπολογισμού των εισοδημάτων ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και ζητά την απόσυρση των σχετικών ρυθμίσεων.


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς,  τόνισε ότι η Κυβέρνηση  εφαρμόζει στην πράξη το δόγμα Πισσαρίδη θέλοντας να καταστρέψει τη μικρή επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση στην Ελλάδα. “Για άλλη μια φορά μας είπαν ψέματα προεκλογικά. Τα  ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αυτά  υποσχέθηκαν; Αυτά είπαν; ‘Αλλα είπαν ! Και δεν φτάνει αυτό οδηγούν τον κόσμο σε έναν κοινωνικό αυτοματισμό  προσπαθώντας να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Να σπείρουν το διχασμό. Ένα διχασμό που έχει πληρώσει ακριβά η Ελληνική Κοινωνία. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε και αύριο  εδώ και  θα παλέψουμε αυτό το  αντιλαϊκό  νομοσχέδιο με κάθε μέσο ώστε  να μην  περάσει”.

You might also like