ΣΕΕΜΕ: Έξι πυλώνες δράσης για το 2024

Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου στην Αθήνα

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2023 η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του ΣΕΕΜΕ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Καινοτομία». Η εκδήλωση αποτέλεσε το πλαίσιο για την παρουσίαση της στρατηγικής για το επόμενο έτος από τον Πρόεδρο του ΣΕΕΜΕ, Παναγιώτη Μωραΐτη.

 

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μωραΐτης,  έθεσε στο επίκεντρο της στρατηγικής του 2024, έξι κύριους πυλώνες, οι οποίοι καθορίζουν την πορεία της ανάπτυξης του Συνδέσμου και για τους οποίους ζητήθηκε η σύμπραξη με άλλους κλάδους, φορείς και επιστήμονες από διάφορους τομείς:

Οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής αποτελούν:

  1. Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «SEEME ACADEMY» που προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενημέρωση των μελών. Η πλατφόρμα προσφέρει διαδραστικά μαθήματα, εκπαιδευτικό υλικό και συνεργασίες με ειδικούς για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και πρακτικών.
  2. Εκπαίδευση: Στόχος είναι η επαγγελματική ανάπτυξη μέσω ειδικών εκδόσεων, επαγγελματικών βίντεο και πρακτικών συμβουλών μέσω του SEEME ACADEMY. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει σεμινάρια, online συναντήσεις και εκπαιδευτικά events για την εξέλιξη δεξιοτήτων στον κλάδο.
  3. Στρατηγικές Συνεργασίες: Ενίσχυση του Συνδέσμου μέσω νέων συνεργασιών και διακλαδικών έργων. Σχεδιάζονται πρωτοβουλίες συνεργασίας με άλλους κλάδους, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις για καινοτόμες προσεγγίσεις και έρευνα.
  4. Βιωσιμότητα: Προώθηση βιώσιμων πρακτικών, ενίσχυση της αειφορίας και εξοικονόμηση ενέργειας. Από συμβουλές για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος έως εκσυγχρονισμένες τεχνολογίες για αειφόρες δράσεις.
  5. Ασφάλεια: Προτεραιότητα στην προστασία και στη συμμόρφωση με πρότυπα ασφαλείας. Επιδίωξη αποτελεσματικών συστημάτων προστασίας δεδομένων και επιχειρηματικής ασφάλειας.
  6. Εξαγωγές: Διεθνείς συνεργασίες για τη διείσδυση σε διεθνείς αγορές. Δημιουργία στρατηγικών εξαγωγών και προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο.
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, στο μέσον, ανάμεσα σε μέλη του ΣΕΕΜΕ

 

Ο Πρόεδρος έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τους καλεσμένους για τη στήριξή και τη συνεργασία τους με κύριο μήνυμα «Μαζί, θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο καινοτόμο μέλλον για τον χώρο μας».

Κατά τη διάρκεια του event, παρουσιάστηκαν σημαντικά θέματα και προκλήθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν νέους δεσμούς συνεργασίας που ήταν και ένα από τα βασικά ζητούμενα της εκδήλωσης. Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους πολιτικοί, φορείς, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Χαιρετισμός Β. Σπανάκη

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός αφού αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για τη βελτίωση του καθεστώτος της ασφάλειας στην εργασία στην Ελλάδα και προς τούτο σκοπεύει να καλέσει σε δημόσια διαβούλευση διάφορους θεσμικούς φορείς και συνδέσμους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για ένα μείζον θέμα της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας.

You might also like