Megas Yeeros: Η ασφάλεια του γύρου ως διατροφικό προϊόν

O Bιολόγος – Μικροβιολόγος Ph.D. Χρήστος Μεϊντάνης, Quality & Food Safety Manager της Megas Yeeros, μιλά στο Grill για τη διατροφική ασφάλεια του γύρου

Ο Χρήστος Μεϊντάνης, Quality & Food Safety Manager της Megas Yeeros, μας εξηγεί πώς αντιμετωπίζει η μεγάλη ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος τον γύρο καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η ίδια η Megas Yeeros για να διασφαλίσει στους πελάτες της την ποιότητα και σταθερότητα του συγκεκριμένου διατροφικού προϊόντος.

 

Πόσο ασφαλής θεωρείται στις μέρες μας ο γύρος ως διατροφικό προϊόν που απευθύνεται στη μαζική εστίαση;

Ο γύρος είναι το πιο γνωστό και ένα από τα πιο αγαπημένα ‘γρήγορα’ ελληνικά φαγητά παγκοσμίως, οπότε η ασφάλεια, η ποιότητα και η σταθερότητα του συγκεκριμένου διατροφικού προϊόντος θα πρέπει να αποτελούν για όλους αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Megas Yeeros διαθέτει και επενδύει συνεχώς στον εξοπλισμό και στις τεχνολογικές αναβαθμίσεις ενός άρτια εξοπλισμένου μικροβιολογικού εργαστηρίου στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε μήνα πάνω από 3.000 εξειδικευμένες αναλύσεις, όπως μοριακές αναλύσεις PCR με τη χρήση τεχνολογίας DNA σε όλα τα στάδια παραγωγής, από τις πρώτες ύλες έως και το τελικό προϊόν, με σκοπό την αποφυγή κάθε είδους νοθείας ή επιμόλυνσης, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων.

Μια άλλη καινοτομία της Megas Yeeros στον κλάδο είναι η χρήση της τεχνικής Next Gen Sequencing, με την οποία μπορούμε να προβλέψουμε με μεγάλη ακρίβεια τη συμπεριφορά του προϊόντος σε βάθος χρόνου και να προσδιορίσουμε τον χρόνο ζωής με απόλυτη ακρίβεια, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αλλοίωση. Οπότε, συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, η απάντηση στο ερώτημά σας είναι, ναι, ο γύρος στις μέρες μας μπορεί να αποτελέσει ένα απόλυτα ασφαλές διατροφικό προϊόν, εφόσον ελέγχεται σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Οι γευστικές τάσεις που αναδύθηκαν τα τελευταία χρόνια όσο αφορά τον γύρο και πώς ανταποκρίθηκε η Megas Yeeros σε αυτές

Η δυναμική που προσφέρει στην εταιρεία Megas Yeeros το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη χώρα που πρωτοεμφανίζονται οι περισσότερες παγκόσμιες διατροφικές τάσεις, την Αμερική, σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη που απαρτίζουν την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης, καθιστούν την εταιρεία Megas Yeeros στο ελληνικό ψητοπωλείο όχι απλά έναν συνεργάτη που ανταποκρίνεται στις τάσεις, αλλά έναν συνεργάτη που καθορίζει και πρωτοεμφανίζει τις νέες τάσεις στο ελληνικό περιβάλλον εστίασης και καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το προϊόν γύρος, η Megas Yeeros αφουγκραζόμενη την παγκόσμια διατροφική τάση προς τα προϊόντα φυτικής προέλευσης καθώς και της ευαισθητοποίησης προς το περιβάλλον, δημιούργησε την παγκόσμια καινοτομία Mega Meatles Yeeros η οποία αποτελεί τον μοναδικό γύρο φυτικής προέλευσης.

Οι καινοτομίες όμως και οι προτάσεις προς το ελληνικό ψητοπωλείο βάσει των τελευταίων τάσεων δεν περιορίζονται μόνο σε προϊοντικό επίπεδο. Η Megas Yeeros είναι δίπλα στους επαγγελματίες προσφέροντας επίσης σύγχρονες συμβουλές επικοινωνίας αλλά και σε επίπεδο νέων προτάσεων σερβιρίσματος φέρνει τις νέες τάσεις και εκπαιδεύει τους επαγγελματίες για την ομαλή και πετυχημένη ένταξη στο μενού τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι νέες προτάσεις Mega Bowls που δίνουν στα προϊόντα γύρου μια πιο μοντέρνα κατεύθυνση σερβιρίσματος που ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις και προσφέρει συγχρόνως ευκολία προετοιμασίας και αύξηση κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις.

Στην Megas Yeeros για να περιορίσουμε το φαινόμενο της φύρας και το προϊόν να παραμένει χυμώδες χωρίς μεγάλη απώλεια σε υγρά επιλέγονται συγκεκριμένα εκλεκτά κομμάτια κρέατος που έχουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από τους καλύτερους οίκους κρέατος της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην πειραματική κουζίνα της εταιρείας πραγματοποιούνται ετησίως από το τμήμα R&D πάνω από 250 έλεγχοι έψησης τελικών προϊόντων και τεμαχιακών συνθέσεων σε συνθήκε καταπόνησης προσομοιώνοντας τις πραγματικές συνθήκες που συναντάμε σε διάφορα σημεία πώλησης. – Χρήστος Μεϊντάνης, Quality & Food Safety Manager της Megas Yeeros

Υπάρχει απόλυτα σταθερή γεύση σε ένα συγκεκριμένο προϊόν γύρου, π.χ. στον χοιρινό ή στο κοτόπουλο; 

Η σταθερότητα των προϊόντων σε βάθος χρόνου είναι βασικό ζητούμενο στη Βιομηχανία Τροφίμων. Στο δικό μας κλάδο, όπου το προϊόν έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία, η σταθερότητα επιτυγχάνεται με την προμήθεια υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης και την αυτοματοποίηση διαδικασιών. Οι συνταγές και οι ποσότητες των προστιθέμενων μπαχαρικών καθορίζονται και ελέγχονται κατά την παρασκευή τους από ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να εξαλείφονται πιθανά λάθη που μπορούν να προέλθουν από τον ανθρώπινο παράγοντα. Με τη χρήση αυτόματου χημικού αναλυτή που βασίζεται στην φασματοσκοπία NIR, ελέγχονται καθημερινά όλες οι εισερχόμενες πρώτες ύλες και οι κωδικοί τελικών προϊόντων που παράγονται ως προς τα διατροφικά χαρακτηριστικά τους

You might also like