Στις 22 Ιανουαρίου το Peloponnese Wine Festival

51 μέλη - οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ζώνες, που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir.

 

Το Peloponnese Wine Festival, αποτελεί μια συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Έρχεται για 16η χρονιά με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, με τη συμμετοχή από 51 μέλη – οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

Το Peloponnese Wine Festival αναδεικνύει τους Πελοποννησιακούς οίνους, δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά του νοτιότερου αμπελώνα της ηπειρωτικής χώρας.

Αφθονία καλλιεργούμενων ποικιλιών, διαφορετικά στυλ που παράγονται, μοναδική ποιότητα αμπελουργικών ζωνών και ένα εύρος ποιοτικών παραγωγών που τοποθετούν το ελληνικό κρασί, συνολικά και την περιοχή της Πελοποννήσου σε μια ιδιαίτερη κατηγορία.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που «συναλλάσσονται» με το κοινό μέσα από τα κρασιά που παρουσιάζουν.

Η έκθεση αποτελεί ένα δυναμικό και εξελισσόμενο  πεδίο ανακάλυψης για κάθε επαγγελματία και οινόφιλο.

Παράλληλες εκδηλώσεις 

Παράλληλα, με το Peloponnese Wine Festival θα οργανωθεί και μια γευστική δοκιμή με παλαιές χρονιές κρασιών που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Athenaeum Conference. Το λεγόμενο “Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο. Το tasting θα περιλαμβάνει 20 λευκά κρασιά, από 8 διαφορετικές ποικιλίες και 26 ερυθρά από 11 διαφορετικές ποικιλίες από Πελοποννησιακούς αμπελώνες.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.peloponnesewinefestival.com.

You might also like