Η Κατερίνα Βλάχου νέα CEO στη ΜΙΝΕΡΒΑ

Αποχωρεί οικειοθελώς η Χρυσάνθη Μπόνου- Έξι χρόνια CEO και 20 στην εταιρεία

Αλλαγή στη διοίκηση της ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων είχαμε πρόσφατα και μετά από ένα κύκλο σημαντικών εξαγορών στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η πολυεθνική εταιρεία.

 

Μετά από 6 χρόνια στην ηγεσία και συνολικά 20 χρόνια στο δυναμικό της ΜΙΝΕΡΒΑ, η Χρυσάνθη Μπόνου (φωτο αριστερά) ανακοίνωσε την οικειοθελή παραίτησή της από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΜΙΝΕΡΒΑ, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Έχοντας αναλάβει την ηγεσία της ΜΙΝΕΡΒΑ από το 2018, η Χρυσάνθη Μπόνου οδήγησε με επιτυχία την εταιρία στη μετάβασή της στη νέα εποχή, από την PZ Cussons σε επενδυτικό σχήμα υπό την ηγεσία του fund Diorama Investments Sicar το 2019. Τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγησή της, η ΜΙΝΕΡΒΑ πραγματοποίησε σημαντικές επιχειρηματικές εξαγορές (Pummaro, Pelargos, Brava) που διεύρυναν τους τομείς δραστηριότητάς της και συνέβαλαν στη μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας.

«Η έμπνευση και η δύναμη της ΜΙΝΕΡΒΑ αντλείται από τους ανθρώπους της και χάρη στη διαρκή τους υποστήριξη η ΜΙΝΕΡΒΑ αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος μου στη ΜΙΝΕΡΒΑ, και πριν ξεκινήσω το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα, θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι περήφανη που συνέβαλλα με τη σειρά μου στην σταθερή αναπτυξιακή της πορεία, βασισμένη στις αξίες και αρχές που διατρέχουν την ιστορία της εδώ και 120 χρόνια», δηλώνει η Χρυσάνθη Μπόνου.

Η νέα CEO

Τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων αναλαμβάνει η Κατερίνα Βλάχου (κεντρική φωτο). Έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου στην εταιρία Mondelēz Hellas με προϋπηρεσία στο Marketing και τις Πωλήσεις. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Deree College και κάτοχος ΜΒΑ από το Athens Laboratory of Business Administration.

«Η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι μια εταιρεία που ξεχωρίζει για τη μακρά ιστορία της, τη δέσμευση των ανθρώπων της, την ποιότητα των προϊόντων της και την αναπτυξιακή της πορεία. Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη θέση αυτή και προσβλέπω σε ένα μέλλον ανάπτυξης, με σεβασμό στους ανθρώπους της εταιρίας και τους καταναλωτές που εμπιστεύονται τις μάρκες μας όλα αυτά τα χρόνια», λέει η Κατερίνα Βλάχου.


Μινέρβα

Με πλούσια ιστορία 120 χρόνων, η ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα, με ισχυρά ερείσματα στην ελληνική αγροτική παραγωγή και μεγάλες παραγωγικές μονάδες. Διαχειρίζεται εμβληματικά brands και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε είδη διατροφής (προϊόντα τομάτας, μαργαρίνη, ελαιόλαδο και σπορέλαια, ξίδι, αρτύματα, τυροκομικά, βούτυρο) με υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές.

You might also like