«Κουτουρού»: Νέα άφιξη στον Κορυδαλλό

Παραδοσιακό «μεζετζίδικον-τσιπουράδικον» από τον Γιάννη Χρονόπουλο

Ο  Γιάννης Χρονόπουλος, γνωστός από το Keenkies στα Εξάρχεια είναι πλέον και συνιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου «Κουτουρού» μαζί με τη σύζυγό του Μαρίνα. Το κατάστημα  βρίσκεται στην οδό Καυκάσου 22 στον Κορυδαλλό.

 

Στο «Κουτουρού» το μενού προσφέρει επιλογές φαγητού και στους λάτρεις του κρέατος, αλλά και σε αυτούς που ακολουθούν vegan διατροφή. «Υπάρχουν επιλογές για όλους και για τα πάντα» όπως μας λέει ο Γιάννης Χρονόπουλος.

«Μικρά πιάτα, συνοδευτικά για το ποτό. Απλές γεύσεις, όπως ένα τηγανητό κολοκυθάκι, χωρίς… παραλλαγές, χωρίς ιδιαίτερα συστατικά. Ψάχνεις να βρεις κάτι τέτοιο στην Αθήνα και δυστυχώς όλα έχουν λίγο πολύ εκμοντερνιστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πελάτες να φάνε κάτι απλό, παραδοσιακό, χωρίς πολλά-πολλά» σημειώνει ο επιχειρηματίας και μάγειρας Γιάννης Χρονόπουλος (φωτο αριστερά) στη συζήτησή μας, διατυπώνοντας μια άλλη αντίληψη για το σύγχρονο μεζεδοπωλείο η οποία όμως έχει αναφορές στο παρελθόν.  Και συμπληρώνει: «Στο “Κουτουρού” η φιλοσοφία μας είναι μεζεδάκια, ο ορισμός του μεζεδοπωλείου. Ο λόγος που θέλαμε να ανοίξουμε μεζεδοπωλείο είναι γιατί, κατά τη γνώμη μας, είναι προτιμότερο να δοκιμάσει κάποιος δέκα πιάτα μαζί με την μπίρα του, δίνοντας το ίδιο ποσό που θα έδινε αν έπαιρνε τρία κύρια πιάτα. Είμαστε εξάλλου ένα κατάστημα που προσφέρει συνοδευτικούς μεζέδες, δεν είμαστε ούτε ταβέρνα ούτε εστιατόριο».

You might also like