Ξεκινάει στις 12/2 το ATENO Cook & Deli στην Αιόλου

Εστιατόριο και delicatessen στην Αθήνα- Αφοί Λιάκου & Καραθάνος σε νέο εγχείρημα

Στις 12 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας του ATENO Cook & Deli, του νέου εστιατορίου και καταστήματος πώλησης αλλαντικών και προϊόντων Ελλήνων μικρών παραγωγών. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας επί της επί της Αιόλου 52.

 

«Θα είναι ένας πολυμορφικός χώρος, γι’ αυτό κι επιλέξαμε το κέντρο της Αθήνας. Στόχος μας είναι η προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. Στο ισόγειο θα έχουμε τα αλλαντικά της Metameat και προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία επιλέγουμε με ‘μαγειρική’ ματιά» μας είπε ο σεφ Γιώργος Καραθάνος (φωτο αριστερά), επικεφαλής του νέου αυτού project στο οποίο συμμετέχουν τα αδέλφια Λιάκου, έμπειροι εστιάτορες κι εσχάτως επαγγελματίες στο χώρο της επεξεργασίας κρέατος. Υπενθυμίζουμε οτι η Metameat είναι η νέα εταιρεία των αδελφών Βαγγέλη και Σπύρου Λιάκου (Basegrill, Τραβόλτα, Hoocut κ.ά.) και δραστηριοποιείται στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος για την παραγωγή premium αλλαντικών με σκοπό την τροφοδοσία των καταστημάτων στα οποία συμμετέχουν οι αφοι Λιάκου αλλά και τρίτων πελατών.

Εστιατόριο στον επάνω όροφο του ΑΤΕΝΟ.

 

«Στον εξωτερικό χώρο, καθώς και στον επάνω όροφο, θα λειτουργεί το εστιατόριο, την κουζίνα του οποίου διευθύνω» μας εξηγεί ο έμπειρος και βραβευμένος σεφ Γ. Καραθάνος και συνεχίζει: «Κάνουμε μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, προσεγμένη, με προϊόντα τα οποία πωλούνται και στο κατάστημα, ζυμαρικά, όσπρια, αλλαντικά κ.λπ. Υπάρχει κι ένας χώρος στον οποίο φτιάχνουμε τα δικά μας «μαγειρικά» σάντουιτς με δικό μας ψωμί και χειροποίητες γαρνιτούρες».

Φασολάδα στο ΑΤΕΝΟ: Από μελωμένα ελληνικά φασόλια με κομματάκια φουέ, «κρυμμένα» κάτω από έναν πλούσιο αφρό σέλινου, με ένα ολόκληρο σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα κρεμμύδι στο κέντρο. Και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί…

 

Ο Νίκος Καραθάνος από το Νέο Ηράκλειο της Αθήνας, στα 42 του σήμερα, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαγείρους και επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης. Κύριοι σταθμοί στην πλούσια καριέρα του υπήρξαν το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου (εκεί έκανε την πρακτική του), το Dash στην Κηφισιά, η Σπονδή (συνεργάστηκε με τον Ζερόμ Σερ), η Χύτρα (εκεί έλαβε Αστέρι Μισελέν σε ηλικία μόλις 27 ετών), o Ηριδανός, το Πιλ Πουλ στο Θησείο, η Cookoovaya και το Hoocut με τους αδελφούς Λιάκου, το εστιατόριο Kazarma στη Μύκονο ενώ έχει δουλέψει στο Σαν Σεμπαστιάν, το Λονδίνο (αλυσίδα καταστημάτων Real Greek), τη Νίκαια, την Στοκχόλμη (Restaurant Cypern) κ.ά.

Η φάβα από εκλεκτούς παραγωγούς, σε λεπτή τάρτα, με κρύα σάλτσα ντομάτας, χταπόδι στα κάρβουνα και κουμκουάτ.

 

«Μπορεί το κατάστημα να βρίσκεται στο πιο τουριστικό σημείο της Αθήνας, αλλά όσο κι αν σας φανεί παράξενο, στόχος μας είναι ο Έλληνας καταναλωτής» υποστηρίζει ο Γιώργος Καραθάνος.

Τα στριφτάρια στο Ateno σερβίρονται σε συνδυασμό με τη βελούδινη καπνιστή γεύση από το χέλι και μια ελαφριά ευχάριστη σπιρτάδα από τις πιπεριές Φλωρίνης.
You might also like