Έρχονται οι ‘Μικροί Οινοποιοί’ στο Γκάζι

5η Έκθεση Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος, 11 & 12 Φεβρουαρίου, Τεχνόπολη

Την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί  η 5η έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), η οποία θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Ο ΣΜΟΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως  «ανυπομονεί να υποδεχθεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του σε μια ανανεωμένη διοργάνωση, που θα περιέχει έκθεση προϊόντων, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις».

Στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου 2024, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Τα μοναδικά προϊόντα τους, που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Φέτος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο Μηχανουργείο, μια πολύ μεγάλη αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για να φιλοξενεί σημαντικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σεμινάρια/masterclasses σχετικά με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών κ.ά.

Ημέρες: 11 & 12 Φεβρουαρίου 2024 | Ώρες: 11.00 – 19.00 |Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημερίδα: Μια ανοιχτή συζήτηση για τον Οινοτουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρες: 13:00-16:30. Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος, ως συνδεδεμένος εταίρος στο έργο «WineManTour», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών «Πανεπιστημιακές Συνεργασίες με την Ελλάδα» (DAAD 2023-2025) σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον Οινοτουρισμό, η οποία διοργανώνεται παράλληλα με την Έκθεση Μικροί Οινοποιοί 2024 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών.

You might also like