Γαστρονομία και παράδοση στο Συνέδριο Αλιείας

Στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες", στην Ελευσίνα

Ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης και η ομάδα του μαγείρεψαν στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας “Γαλάζιοι Ορίζοντες”, που διοργάνωσε το ΥπΑΑΤ , στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.

 

Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα ήταν μερικά από τα πιάτα που δημιούργησε η μπριγάδα του Τ. Τόλη.

 

Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στις μαγειρικές επιδείξεις συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.


Το συνέδριο συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με παρουσιάσεις γαστρονομικών προτάσεων με βάση το ψάρι από σχολές μαγειρικής, τοπικούς φορείς και εστιατόρια, στην Ελευσίνα.

You might also like