Όχι στην καταστροφή των εστιατόρων στην Ιεράπετρα

Επιστολή της ΠΟΕΣΕ σε αρμόδια υπουργεία για το πρόβλημα των κατεδαφίσεων

Η ΠΟΕΣΕ με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, τον Γεν. Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, τάσσεται υπέρ των επαγγελματιών και κατοίκων της Ιεράπετρας, και κατά της απόφασης άμεσης κατεδάφισης κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας.

 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: «Λίγους μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στην τουριστική περιοχή της Ιεράπετρας, οι συνάδελφοί μας έρχονται αντιμέτωποι με συνεργεία κατεδαφίσεων των κατασκευών της παραλίας.  52 καταστήματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας καλούνται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλη η κοινωνία της πόλης, κάτοικοι και επαγγελματίες, είναι ανάστατοι δεδομένου ότι στα ένδικα μέσα που κατέφυγαν για αναστολή των κατεδαφίσεων μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου με αντίστοιχη έναρξη των εργασιών, δεν έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσεται η πολιτεία σε όποια έκφρασή της από τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στις 52 επιχειρήσεις και την ίδια την κοινωνία της Ιεράπετρας. Για μια ακόμη φορά η καταστροφή και δει για τις επιχειρήσεις του κλάδου είναι προ των πυλών και η τοπική κοινωνία σε συναγερμό. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν τάσσεται κατά της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, αλλά θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και η επιλογή του χρονοδιαγράμματος των εργασιών.  Παρακαλούμε για τις δικές σας προσωπικές πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η ενέργεια αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, με έναρξη εργασιών μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν, δηλαδή, το Νοέμβριο 2024.»

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και το Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας στο οποίο επισημαίνει πως ο κλάδος ζει σημαντικές, πρωτόγνωρες,  ιστορικές στιγμές. «Λίγο πριν αρχίσει η σεζόν, η εποχή που ο επαγγελματίας της εστίασης σε μια τουριστική περιοχή, αναμένει για να δουλέψει, να ζήσει την οικογένεια του και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, καλούνται ουσιαστικά και πρακτικά να βάλουν ένα λουκέτο, σε 52 καταστήματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, αφού εργολάβος- ανάδοχος αναλαμβάνει να γκρεμίσει και να απομακρύνει τις κατασκευές όπου στη κυριολεξία στεγάζουν τις επιχειρήσεις. Το Σωματείο αλλά και ολόκληρη η κοινωνία με αγώνες απέτρεψαν την ενέργεια αυτή. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ουσιαστική λύση, αναστολή δηλαδή μέχρι το τέλος της περιόδου».

You might also like