ΣΚΕΑΝΑ: και άλλες αυξήσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων

Αιφνιδιασμός και σκωτσέζικο ντους για εκατοντάδες επιχειρήσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Η δημοτική αρχή της πόλης υιοθετεί τις ίδιες τακτικές με την κεντρική κυβέρνηση αναζητώντας έσοδα από τις επιχειρήσεις της εστίασης.

 

Ο ΣΚΕΑΝΑ καταγγέλει την αιφνιδιαστική κίνηση για εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έπειτα από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως δήλωσε ο ΣΚΕΑΝΑ μέσα από το Δελτίο Τύπου: «Ανακοινώθηκαν με διαρροή στον τύπο τα όσα είχαν αποφασιστεί εδώ και μέρες εκτοξεύοντας το κόστος των τελών ακόμα και 300% σε πεζόδρομους της πόλης. Αντίστοιχα παρόμοια ποσοστά στην οριοθέτηση των «πολυσύχναστων παράλιων».

Οι αυξήσεις αυτές είναι εκτός πραγματικότητας, εξοντώνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος   οδηγούν σε ανεργία  εργαζόμενους ενώ είναι αβέβαιο αν θα εισπραχθούν τα προϋπολογισμένα έσοδα. Η πολιτική αυτή είναι αντιλαϊκή, τιμωρητική για την εστίαση, στοχοποιεί μικρές επιχειρήσεις ως κεφάλαιο και ταξικό εχθρό καθώς απαιτεί  να αποδώσουν κόστη εκτός λογικής. Ζητάμε την απόσυρση των εξοντωτικών αυξήσεων  και τον δίκαιο επιμερισμό των εσόδων του προϋπολογισμού.»

ΣΚΕΑΝΑ: εκπόνηση της νέας κανονιστικής του Δήμου

Σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε πρίν από λίγες μέρες, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα, συμμετείχε ο ΣΚΕΑΝΑ, η οποία σηματοδοτεί την επανέναρξη των εργασιών για την εκπόνηση της νέας κανονιστικής του Δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι εκπρόσωποι των παριστάμενων φορέων μέσα από τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τις βασικές τους σκέψεις καθώς και τις απαιτήσεις τους από τη νέα κανονιστική, με κοινό τόπο όλων, την προσβασιμότητα από όλους τους πολίτες παντού, την αισθητική και την καλή εικόνα πόλης, σε συνδυασμό με την ορθή λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τα οφέλη που αυτά προσφέρουν την πόλη.

Προβλήματα στον κλάδο της εστίασης 

Ο Αναστάσιος Γιατράς, πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και μέλος της ΠΟΕΣΕ δήλωσε πως η βασική και πάγια τοποθέτηση του ΣΚΕΑΝΑ εμπερικλείεται στο τρίπτυχο ευνομία- ευταξία και ελεύθερη προσβασιμότητα, με σεβασμό στην επιχειρηματική δραστηριότητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τον προηγούμενο μήνα ο ίδιος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο με τις νέες αλλαγές στον αιγιαλό, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, λόγω της μη διαθεσιμότητας, προς το παρόν, μηχανών για τη διασύνδεση με τα POS και φυσικά της επιβολής εξαντλητικών προστίμων.

You might also like