Zohos: Νέο εστιατόριο στο Electra Palace Athens
Από τον σεφ Σάκη Βενέτη και τον chef de cuisine Χάρη Αντωνόπουλο
To νέο εστιατόριο Zohos λειτουργεί στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens, στην Πλάκα, επί της Ναυάρχου Νικοδήμου (18-20). Το μενού υπογράφουν ο executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Electra Palace, Σάκης Βενέτης και ο chef de cuisine, Χάρης Αντωνόπουλος.
Στο διαχρονικό και εμβληματικό κήπο του Electra Palace, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου δημιούργησαν «ένα νέο καταφύγιο γαστρονομίας». Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, αντλώντας έμπνευση από τις διαφορετικές προτάσεις της ελληνικής φύσης, στο τραπέζι του Ζοχού αγκαλιάζουν το πνεύμα του ‘μεζέ’ και τη χαρά του της μοιρασιάς δημιουργικών, γευστικών πιάτων που αναφέρονται στην ελληνική κουζίνα.
Η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου συνεργάζεται με αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι μοιράζονται μαζί τους το πάθος για τη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης. Καλλιεργούν τα δικά τους βότανα και ετοιμάζουν τα πιάτα τους με τη μαγειρική πρακτική ‘nose-to-tail’, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη και προάγοντας τη βιωσιμότητα.
«Με κάθε πιάτο που μοιραζόμαστε στο τραπέζι του Zοχού, θέλουμε να εκφράζουμε την εκτίμησή μας στην άγρια και εκπληκτική ομορφιά, που βρίσκεται στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας» αναφέρουν στην παρουσίαση του εστιατορίου.
Στο μενού του εστιατορίου περιλαμβάνονται: Κρεµµυδόπιτα Καρπάθου (προσούτο προβατίνας / αµύγδαλο / ζωµός από καµένα κρεµµυδοειδή, στα 12 ευρώ), Aσπροµύτικα φασόλια Λήµνου (σύγκλινο τόνου / vinaigrette από ντοµάτα τουρσί / αυγά ορτυκιού, στα 14 ευρώ), Ουρά µόσχου (σελινόριζα / καρότο / κρασί Αγιωργίτικο στα 15 ευρώ), Αρνί ‘κλέφτικο’ (παλαιωµένη γραβιέρα Νάξου / γιαούρτι, στα 15 ευρώ), Καλαµάρι ψητό (Σιφνέικη ρεβυθάδα / πικάντικο λαδολέµονο, στα 15 ευρώ), ενώ προσφέρονται Μικρές Σούβλες (γαρίδα / λουκάνικο ∆ράµας / χοιρινό / κοτόπουλο, στα 22 ευρώ).