Έρχεται το 2ο Messinia Forum στην Καλαμάτα

Συνέδριο για την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτουρισμό και την  εστίαση-  13 & 14 Απριλίου, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 2ου  Messinia Forum στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 & 14 Απριλίου το οποίο θα έχει και φέτος στο επίκεντρό του την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα.

 

Θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και μέχρι σήμερα  έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές οι οποίοι  παρουσιάσουν εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους. Μεταξύ αυτών των κύκλων θα είναι  οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η τοπική αμπελουργική και οινική παραγωγή, οι αναδυόμενες ψηφιακές προκλήσεις κ.ά.

Το Messinia Forum 2024 θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές χωρισμένους σε επτά θεματικούς κύκλους. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη διοργάνωση του 2023.

 

Πάνω από 50 τοπικές επιχειρήσεις

Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν  περίπου 50 τοπικές επιχειρήσεις κυρίως από τον πρωτογενή τομέα (ελαουργία, αμπελουργία/ εμφιάλωση, κρεατοσκευάσματα, επεξεργασία δημητριακών και οσπρίων με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους ενώ, όπως μας ενημέρωσε η διοργάνωση «θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας και διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην εστίαση».

Κορυφαίοι Έλληνες chef- τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μεγάλη βάση θα δοθεί όπως άλλωστε συνέβη και το 2023 στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους sommelier σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών.

Τουρισμός: Η μεγάλη πρόκληση

Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από την Μεσσηνία, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.


Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κι έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση οι : Ντίνα Νικολάου (σεφ, επιχειρηματίας, συγγραφέας), Ελένη Ψιχούλη (σεφ, συγγραφέας, τηλεπαρουσιάστρια), Κωνσταντίνα Κοτταρίδη (Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς), Δημήτριος Μπούχαλης (Καθηγητής Τουριστικού Marketing στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας), ο Λευτέρης Λαζάρου (σεφ, εστιάτορας), ο Γιώργος Λούκας (sommelier, Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS), o Σωτήριος Βαρελάς (Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς) κ.ά.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΜ σε ανακοίνωσή του, στόχος του Messinia Forum  είναι «να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξης. Προσβλέπουμε για ακόμα μια χρονιά, στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία».


Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής: [email protected]

You might also like