Ημέρες Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας στο Makedonia Palace

O Σωτήρης Ευαγγέλου υποδέχεται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο

Η πλούσια κουζίνα της Κεφαλονιάς καταφθάνει στην κουζίνα του Salonika Restaurant στο Makedonia Palace και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.

 

Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στο Salonika Restaurant μέσα από το μενού Κεφαλονιάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κεφαλονίτικη γαστρονομία. Αυθεντικές γεύσεις της Κεφαλονιάς μέσα από πιάτα όπως η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, το κουνέλι λαγωτό, η αγκινάρα τηγανιτή, θα πρωταγωνιστούν, ενώ το μοναδικό terroir της Κεφαλονιάς θα αναδειχθεί μέσα από τη wine list. Ρομπόλα, μαυροδάφνη βοστιλίδι και μοσχάτο είναι μερικές από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού που περιλαμβάνει η λίστα με κρασιά από τα τοπικά οινοποιεία.

Ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία, τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό,  όξυναν τις αισθήσεις του και έσπειραν τους σπόρους της αγάπης του για τη γαστρονομία. Ωστόσο, δεν ξεκίνησε την επαγγελματική του μαγειρική καριέρα σε νεαρή ηλικία. Πρώτα απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά και MSc στη Ναυτιλία πριν σπουδάσει την μαγειρική σε σχολή της Αθήνας και αποκτήσει το δίπλωμα Wine & Spirits Professional Center Level 2. ​Έχει εργαστεί σε  διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα ως ιδιωτικός σεφ και σύμβουλος μαγειρικής. Η επαγγελματική σταδιοδρομία του περιλαμβάνει εστιατόρια, οινοποιεία, καθώς και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το γαστρονομικό έργο του είναι γνωστό για τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα και την ποιότητά του, εστιάζοντας σε φρέσκα, τοπικά συστατικά, ενώ η προηγούμενη σταδιοδρομία του στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων του επιτρέπει να ασκεί με επιτυχία το συμβουλευτικό έργο του.


Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Γιώργου Αντωνέλλου στο Grill

You might also like