Στο τιμόνι του ΣΕΒΕ για δεύτερη θητεία ο Συμεών Διαμαντίδης

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 49ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου, στην πρώτη του συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα που πραγματοποιήθηκε χθες 28.05.24, εξέλεξε ομόφωνα και πάλι, για δεύτερη συνεχή θητεία, ως Πρόεδρό του, τον Συμεών Διαμαντίδη καθώς και τα λοιπά μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΕΒΕ. Η θητεία της νέας Διοίκησης του ΣΕΒΕ, όπως ορίζει το  καταστατικό του Συνδέσμου, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο  2026.

 

Η συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του αείμνηστου ευεργέτη Αλέξανδρου Χαΐτογλου, στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου, κατασκευής του 1893, έργο του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα Έρνεστ Τσίλερ, που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο (1894-1912) στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση εξωστρέφειας προς στην επιχειρηματική κοινότητα και το ευρύ κοινό για το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ). Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΕ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ κ. Νίκος Μαργαρόπουλος και η Διευθύντρια κα. Αθηνά Παυλίδου και έγινε ξενάγηση  στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου από τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου.

Πρόεδρος

Διαμαντίδης Συμεών

ΔΙΟΠΑΣ AE KATΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΧΤΥΩΝ

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Χασάπης Παναγιώτης ΑΝΤΙΣΕΛ-ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ
Β΄Αντιπρόεδρος Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος PELOPAC ABEE
Γενικός Γραμματέας Ζαγκλιβερινός Γεώργιος ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ
Οικονομικός Επόπτης Σφακιανάκης Άρης DHL ΕXPRESS (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ
Έφορος Παλατιανά Ζωή PALAPLAST AE
Μέλoς Κεχαγιάς Bασίλειος ΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ. ΟΕ SUPERALLOYS ENGINEERING
Μέλος Μυλωνάς Αλέξανδρος ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ
Μέλoς Σανιδιώτης Ιωάννης ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκαν τα Επίτιμα Μέλη του ΔΣ, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στο έργο και στις δράσεις του ΣΕΒΕ προς όφελος της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας. Ως Εντεταλμένoι Σύμβουλοι του ΣΕΒΕ ορίστηκαν από το ΔΣ η κα. Βασιλική Λούντζη, Νομική Σύμβουλος ΣΕΒΕ και ο κ. Δημήτρης Ραΐδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος της KARDARCHITECTS.

Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά η ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών και των μελών του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ στο πρόσωπό μου για να συνεχίσω για μία ακόμη διετία την Προεδρία του ΣΕΒΕ, του μεγαλύτερου και δυναμικότερου εξαγωγικού φορέα της χώρας πανελλαδικής εμβέλειας. Όλοι μαζί, με πνεύμα ενότητας, θα προσπαθήσουμε για την αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στόχου αύξησης των εξαγωγών σε ποσοστό 60% του ΑΕΠ έως το 2027 με έμφαση στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίας.

You might also like