Η Γενική Συνέλευση του EFCEM στην Αθήνα

Όπως είχε συμφωνηθεί πέρυσι στο Παρίσι, με την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων

Η Ομοσπονδία κατασκευαστών εμπορικού εξοπλισμού κουζίνας European Federation of Catering Equipment Manufacturers (EFCEM), της οποίας μέρος αποτελεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (ΣΕΕΜΕ), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους και μέλη του Συνδέσμου του EFCEM πραγματοποίησαν χθες στην Αθήνα την ετήσια Γενική Συνέλευση του EFCEM.

 

Τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση επικεντρώθηκαν γύρω από την στρατηγική του EFCEM, με στόχο την προσέγγιση νέων μελών και από άλλες χώρες και στην αναζήτηση νέων τρόπων βελτίωσης και αύξησης της αποτελεσματικότητας αναφορικά με τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Βιωσιμότητα και Καινοτομία στους στόχους του EFCEM

Η συνέλευση παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά, συζήτησε για τις μεγάλες προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και τις αλλαγές που πρόκειται να επηρεάσουν τα μηχανήματα εξοπλισμού κουζίνας σε σχέση με το eco – design και το digital passport.

Ένα μεγάλο στοίχημα, που θα πρέπει όλες οι εταιρείες να εξετάσουν αφορά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τη συμμόρφωση των εταιρειών για την υλοποίηση των στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που έχει θέσει η Ευρώπη. Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, πρόκειται για διαδικασίες που προσθέτουν ένα έξτρα κόστος στις εταιρείες.

Όπως είπε άλλωστε και ο Πρόεδρος του EFCEM Martin Ubl οι κατασκευαστές εμπορικού εξοπλισμού κουζίνας πρέπει να καινοτομούν, να κατασκευάζουν συνεχώς καλύτερα προϊόντα, πιο βιώσιμα προϊόντα, έτσι ώστε και ο επιχειρηματίας να θέλει να επενδύσει στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Όπως μάς είπε και ο κ. Μωραΐτης, πρόεδρος του ΣΕΕΜΕ «Συζητήσαμε για τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά, την στρατηγική του EFCEM και την προσέγγιση νέων μελών Ένα έργο που δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολο διότι υπάρχουν και χώρες που δεν διαθέτουν κατασκευαστές. Ο EFCEM παρόλα αυτά αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος των κατασκευαστών στην Ευρώπη. Και εμείς σαν χώρα έπρεπε να μπούμε, διότι διαθέτουμε τουλάχιστον 25 μεγάλες βιομηχανίες, όπως αποδείχθηκε και στην περσινή μας παρουσία στην έκθεση επαγγελματικού εξοπλισμού Host στο Μιλάνο. Πρόκειται για έναν ανταγωνιστικό τομέα που όμως ήταν σημαντικό να είμαστε και εμείς μέρος του».

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΕΜΕ: Έξι πυλώνες δράσης για το 2024

 

You might also like