ΕΔΟΑΟ: Εσπερίδα για τα ΠΟΠ & ΠΓΕ κρασιά

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αθήνα, στο Κτήριο της Πλάκας, του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμρίου 2024 εκδήλωση με θέμα: «Η Συμβολή του Οινοτουρισμού στην Ανάπτυξη των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές στο πλαίσιο της Έμμετρης Κατανάλωσης» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αθήνα, στο Κτήριο της Πλάκας, του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

 

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημαντική συμβολή του οινοτουρισμού στην προβολή και ανάπτυξη των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν από την έμμετρη κατανάλωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, με τη συμμετοχή ειδικών από τον χώρο της οινοπαραγωγής, του τουρισμού και της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα βρεθούν οι εξής θεματικές:

  • Ο ρόλος του οινοτουρισμού στην ανάδειξη των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν μοναδικότητα.
  • Η σημασία της έμμετρης κατανάλωσης για την ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία.
  • Καλές πρακτικές και στρατηγικές που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή οίνων ΠΟΠ & ΠΓΕΗ εκδήλωση είναι ελεύθερη στο κοινό.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: edoao.winesofgreece@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΟΑΟ

17:30 – 18:00 Προσέλευση

18:00 – 18:15 Έναρξη – Χαιρετισμοί Επισήμων

  • Ντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου
  • Νίκος Ταβουλάρης, Διευθυντής Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, ΥΠΑΑΤ
  • Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού

18:15 – 19:00 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

  • Σχέση ποιότητας και έμμετρης κατανάλωσης κρασιού και πώς οι οίνοι ΠΟΠ και ΠΓΕ βοηθούν τους επισκέπτες να γίνουν ενημερωμένοι καταναλωτές.
    • Μαρία Τζίτζη, χημικός-οινολόγος, συγγραφέας, Ιππότης της Γεωργικής Αξίας της Γαλλίας
    • Καθ. Αθ. Κρυστάλλης – Κρόνταλης, Executive Director Center of Excellence in Food, Tourism and Leisure, Professor School of Business and Economics, American College of Greece
    • Sofia Kottas Bonel, Community Manager, Wine in Moderation

                 Συντονιστής: Νίκος Ιωαννίδης, δημοσιογράφος

19:00 – 19:45 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

  • Πώς οι γεωγραφικές και πολιτιστικές ταυτότητες των ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων συνδέονται με τη δημιουργία αυθεντικών οινοτουριστικών εμπειριών – Επιτυχημένα παραδείγματα
    • Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, οινοποιός, ξενοδόχος, Πρόεδρος Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νησιών Αιγαίου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού
    • Αλεξάνδρα Ανθίδου, Διευθύντρια της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
    • Θάνος Καραθάνος, χημικός-οινολόγος, εκπρόσωπος της Ένωσης «Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας»
    • Νίκος Μηλιαράκης, οινοποιός, Πρόεδρος «Wines of Crete»
    • Σπύρος Σκουμπρής, εκπρόσωπος της «Ένωσης Οινοποιών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας»
    • Χρήστος Φωτιάδης, οινολόγος, εκπρόσωπος της «Ένωσης Οινοποιών του Αμπελώνα της Αττικής»

Συντονιστής: Στέλιος Ιωάννου, δημοσιογράφος

19:45 – 20:00 Ερωτήσεις & Συμπεράσματα

20:00 – 21:00 Γευσιγνωσία Οίνων ΠΟΠ & ΠΓΕ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελ. Μπλούχου στο [email protected]

You might also like