‘Γευστικό’ & διεθνές το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δήμου Πειραιά
Σημαντικοί Έλληνες σεφ μαγείρεψαν στο «Piraeus Taste Festival, Sea Food and More» ενώ συμμετείχαν και ξένοι σεφ στις εκδηλώσεις
Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, απόλαυσαν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες, Ελλήνων και ξένων σεφ στο φετινό 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival, Sea Food and More».
Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, «ταξίδεψε» τους επισκέπτες σε σημαντικά σημεία της πόλης, σε μια «θάλασσα γεύσεων» και αρωμάτων, με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, γαστρονομικά δρώμενα, live cooking shows, προβολή αγαπημένων κινηματογραφικών ταινιών για μικρούς και μεγάλους και με έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, με εκλεκτές προτάσεις της ελληνικής γης.
Στο γαστρονομικό φεστιβάλ, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη, οι παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις «έσμιξαν» με τις μοντέρνες, στα υπαίθρια μαγειρέματα από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνούς φήμης chefs, με τους συμμετέχοντες να δοκιμάζουν εντυπωσιακά γευστικά δημιουργήματα, με παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες συνταγές της θάλασσας.
Με Σκαρμούτσο στο Μικρολίμανο
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην τελετή έναρξης του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival, Sea Food and More», μια λαμπερή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία του Πειραιά, το Μικρολίμανο.
Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο pastry chef Στέφανος Διαμαντόπουλος, δίνοντας το γαστρονομικό τους αποτύπωμα, μαγείρεψαν ζωντανά υπέροχες γεύσεις, οι οποίες αποτελούν «γέφυρα συνάντησης» της παράδοσης με τη μοντέρνα γκουρμέ κουζίνα και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων για τα υπέροχα γευστικά αποτελέσματα.
Γεύσεις του Κόσμου, στην πλατεία Κοραή
Μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην πλατεία Κοραή, με τη φιλοξενία πέντε από τους καλύτερους παγκοσμίως chefs σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τις πρεσβείες της Ινδονησίας, του Περού, της Κίνας, της Γαλλίας και της Χιλής.
Οι διακεκριμένοι chefs μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις δικές τους γαστρονομικές δημιουργίες με μοναδικές εξωτικές γεύσεις από τις πατρίδες τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές και μυστικά της παραδοσιακής τους κουζίνας.
Τα βλέμματα στράφηκαν και στις ξεχωριστές παραδοσιακές χορευτικές και μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες των χωρών που συμμετείχαν, με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι παρουσίασαν την κουλτούρα και τα έθιμά τους.
Δήλωση: Γιάννης Μώραλης Δήμαρχος Πειραιά
«Η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με επίκεντρο το φαγητό, τον γαστρονομικό πλούτο και τις απολαυστικές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει ήταν για ακόμα μια χρονιά εξαιρετικά θετική. Στόχος μας ήταν να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τη γαστρονομική ταυτότητα του Πειραιά, η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Το Pira εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή της πρώτης μας θητείας για να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε τουριστικό προορισμό, με κύριο εργαλείο το Destination Piraeus».
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ PIRAEUS TASTE FESTIVAL
- Τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.
- Στο πλαίσιο του οικολογικού χαρακτήρα του φεστιβάλ, όλα τα προϊόντα σερβιρίσματος ήταν βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης, ενώ το σύνολο των δράσεων ήταν δομημένο με βάση τις αρχές της κυκλικής, βιώσιμης κοινωνικής οικονομίας και της φιλοσοφίας του Zero Food Waste.
- Το φεστιβάλ εκτός από την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και κληρονομιάς του Πειραιά, όπως αυτή διαμορφώνεται από τη σχέση του με το υγρό στοιχείο, στοχεύει στην ορθή διαχείριση τροφίμων και φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της αειφορίας και του «Zero Food Waste».