Cinapos: Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, στο Θησείο

Νέο εστιατόριο από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη

Επικεντρωμένο στην ελληνική κουζίνα, ένα είδος εκλεκτού μεζεδοπωλείου,  είναι το Cinapos, το νέο εστιατόριο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη (και ομάδας επιχειρηματιών) το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικές εβδομάδες στο Θησείο με head chef τη Θεοδώρα Σακαγιάννη.
Κείμενο & φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Το εστιατόριο φιλοξενείται σε έναν από τους ωραιότερους χώρους στην Αθήνα, στο ιστορικό οίκημα επί του πεζόδρομου της Ηρακλειδών 10, εκεί που επί πολλά χρόνια λειτουργούσε ο ιστορικός Στάβλος  και τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο (μεξικανικής κουζίνας)  Cocayan.

Στο χώρο έχει γίνει ριζική ανακαίνιση το αισθητικό αποτέλεσμα της οποίας κρίνεται πως απολύτως ικανοποιητικό, άλλωστε το εστιατόριο στεγάζεται σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους, σε μια από τις πιο φημισμένες εσωτερικές αυλές της Αθήνας.

Cinapos- Instagram

 

Τη μέρα που το επισκεφτήκαμε δοκιμάσαμε τρία από τα χαρακτηριστικά πιάτα για το ξεκίνημα: κάπως περίπλοκα τζιγαριαστά χόρτα με αβγό μελάτο, ντομάτα και ξινομυζήθρα (12 €), υπέροχα κεφτεδάκια με ιδιαίτερη σάλτσα μπαχαρικών (7 €) και, τυπικά για μεζεδοπωλείο, παστουρμαδοπιτάκια (9 €).

Συνεχίσαμε με τον επίσης ιδιαίτερο μουσακά σε πήλινο (14 €), το καλομαγειρεμένο αρνάκι με πατάτες (19 €) και το ζυγούρι (19 €), το κορυφαίο ίσως πιάτο της βραδιάς.

Από τα δύο γλυκά που δοκιμάσαμε, το ρυζόγαλο φούρνου (6 €) και την πορτοκαλόπιτα με παγωμένο γιαούρτι (7 €), το δεύτερο ήταν σαφώς καλύτερο.

Το κρασί που συνόδευσε το δείπνο μας ήταν ο Τεθαλασσόμενος του οινοποιείου Σκευοφύλαξ από την Κω (35 €).

Ο πεζόδρομος της Ηρακλειδών και η είσοδος του Cinapos. Φωτογραφία: GrillMag Taste Team
You might also like